A finom kávés sütik kedvelőinek tetszeni fog ez a recept, megunhatatlan édes finomság és hamar el is készül! Nyáron is nagy kedvenc náluk, mi fagyit is kínálunk mellé, de tejszínhabbal is mennyei.
Hozzávalók
A tésztához:
- 300 g búzafinomliszt
- 150 g porcukor
- 100 g vaj
- 3 ev. kanál olaj
- 2 db tojás
- 1 ev. kanál Nescafé (instant)
- 3 ev. kanál kakaó
- 250 ml tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 ev. kanál rum
Szükséges hozzávalók még:
- lekvár,
- 150 g csokoládé,
- 180 g tejföl
Elkészítés
A porcukrot, kávét, kakaót, sütőport és lisztet elkeverjük. Felolvasztjuk a vajat. Egy másik tálba beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a tojást és eldolgozzuk. A tepsit kivajazzuk és rétesliszttel beszórjuk vagy sütőpapírral kibéleljük a tepsit. Az olvasztott vajat és az olajat hozzáadjuk a tojásos tejhez, majd ezt öntjük hozzá a száraz hozzávalókhoz.
Tészta állagúvá dolgozzuk, majd beleöntjük a tepsibe. 180 fokon 25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Miután megsült, a tésztát kihűtjük. A tésztát megkenjük a kiválasztott lekvárral.
A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük. Beledolgozzuk a tejfölt. A csokoládés krémet rákenjük a lekvárral ízesített tésztára. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk! Jó étvágyat hozzá! 🙂
Lívia Dobay receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com