Ha eleged van a piros szívekből – Meghitt este otthon

A rohanó hétköznapokból sokszor akarva-akaratlanul is kimarad a romantika, a minőségi együtt töltött idő, viszont a szerelem fontosságára szerencsére minden évben emlékeztet minket Bálint napja, avagy az angolszász országok nyomán a Valentin nap. Ha az együtt töltött idő helyett az elmúlt években inkább csak stresszként éltük meg a tömött éttermeket vagy a plüssmackók, szívek és virágok tengerét a boltokban, érdemes újragondolnunk a meghitt programokról alkotott elképzeléseinket – és az otthonunkba költöztetni a romantikát.

Bár elsőre túl egyszerűnek tűnhet, otthonunk valójában a lehető legnyugodtabb és meghittebb környezet a romantikázáshoz – ráadásul minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz, legyen szó ízletes vacsoráról, különleges koktélokról, házi spa-élményről vagy romantikus mozizásról. Íme a legjobb otthoni programötletek egy tökéletes Valentin-napi estére!

Gyertyafényes vacsora

A saját kezünkkel, csakis a kedvesünknek készített gyertyafényes vacsora soha nem válik elcsépeltté. Mivel Bálint napja idén hétköznapra esik, ügyes előkészületek mellett a munkából hazaérkező párunkat akár már megterített asztallal várhatjuk. Ha kevés időnk van elkészíteni a vacsorát, ne essünk kétségbe – az interneten böngészve számos, akár 30 perc alatt elkészíthető receptötletet találunk, kifejezetten Valentin-napra ajánlva. Az ünnepi asztalt természetesen viccesen is előkészíthetjük – a megfelelő környezetben még egy elegánsan szervírozott mirelit pizza is romantikusan hathat, ha egyikőtök sem áll nagy konyhatündér hírében.

Romantikus koktélok

A közös este hangulatát pikáns koktélokkal alapozhatjuk meg – sok ital elkészítéséhez ráadásul nincs is szükség külön mixer eszközökre. Nézzünk ki előre néhány receptet és az italokat dobjuk fel színes szívószálakkal, citrom- és narancskarikákkal, esetleg liofizált málnával, uborkával – a lényeg, hogy minél látványosabb legyen a kreáció! A romantika jegyében készíthetünk rózsaszín Gin Tonicot rózsaborssal, de a párunk ízléséhez illeszkedve akár a whisky-alapú koktélok irányába is tehetünk egy kitekintést.

Házi spa-élmény

Az otthoni romantika egyik klasszikus eleme a habfürdő – az illatos, gyertyákkal körberakott kád szintén örök, elronthatatlan klasszikus. De könnyen megteremthetjük a házi spa-élményt néhány újonnan tanult masszázstechnikával és egy kellemes illatú olajjal is. Ha nem csak a hangulatfényekre, de a háttérben szóló lágy dallamokra is ügyelni szeretnénk, vigyük magunkkal az LG XBOOM360 RP4 hangulatfényekkel felszerelt hangszóróját, ami a dizájnjával is hozzáadhat a romantikus összképhez.

Bekuckózós mozieste

Vajon mikor adtuk meg utoljára igazán a módját egy filmnézős estének? Pedig az élmény úgy az igazi, ha szépen elrendezett gyümölcstálakkal és snackekkel, finom italokkal és sok pokróccal vesszük körbe magunkat – természetesen a partnerünk társaságában. Az igazi moziélmény kulcsfontosságú eleme a tökéletes hangzás, amit természetesen a megfelelő hangrendszerrel – vagy éppen egy hangprojektorral – teremthetünk meg. Ha okostelevíziónk van, jobb, ha előre átnézzük a streaming felületek végtelen kínálatát, hogy a közös este ne a keresgéléssel teljen el. Kínáljunk fel 3-4 opciót a kedvesünknek, ha tudjuk, mit szeret, ebből biztosan fog tudni választani. Ha pedig a filmek iránti rajongás közös vonás és tényleg tökéletes képminőségre vágyunk, keressük kifejezetten a Dolby Vision jelöléssel ellátott tartalmakat vagy válasszunk olyan készüléket – például egy, a hollywoodi filmszakértők által is használt LG OLED televíziót –, amivel garantáltan megmarad a rendező által eredetileg elképzelt moziélmény.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.