Hogyan rendezzünk be magunknak nyári hálószobát?

Ahogy kúszik fel a hőmérő higanyszála, így a hálószobánkat is érdemes „nyáriasítani”, mivel természetesen van különbség textíliákban, színekben, mintákban azokkal ellentétben, amelyeket a hűvösebb időkben használunk. Íme néhány tipp, amely segíthet jobban aludni és kipihentebben ébredni a nyári napokon.

A nyári nagy melegben jól esnek bőrünknek a természetes anyagok, mint például a pamut, a len, a lepedő és az ágynemű is jó ha vékony. Érdemes reggelente kiszellőztetni az ágyatokat: az ágytakarót, ha félrehúzzátok kiszellőzik, ez a matracnak is segít tovább megőrizni a minőségét és a nedvesség is könnyebben elpárolog. Minél könnyebb a paplanotok, annál jobb, vannak speciálisan nyári típusok is, de van aki csak egy plédet vagy lepedőt használ ilyenkor.

Egy pihe-puha szőnyegre mindig nagyon jó érzés kipattanni reggel az ágyból, úgyhogy én amondó vagyok, hogy nyáron is jobb egy szőnyeg, mint a csupasz burkolat.

Az árnyékolás is fontos, főként, ha délután is szeretnétek szunyókálni. Redőny helyett egy sötétítő függöny is elegendő lehet. Érdemes olyat választani, amely black-out anyaggal ellátott, mivel ez kizárja a fényt. A sötétítő függönyök nem csak hasznosak, de dekorációs elemként is megállják a helyüket, ha egy-egy mutatós darabot választotok.

A légkondi egy csodálatos találmány, jó dolog lehűteni a szobát, de vigyázzatok, hogy ne közvetlenül az ágyatokra és azáltal rátok fújjon!

Hogy milyenek a nyári minták? Nincs rá kimondott szabály, de gyakori minták ilyenkor a virágos, a pöttyös, a csíkos, kockás, ezeket nyugodtan össze is kombinálhatjátok.

Fotó: Bonami.hu
Fotó: bal kép: Jelena Mirkovic / Unsplash, középső és jobb kép: H&M Home

Színek tekintetében többféle opció is van, ami fontos, hogy a kék, a zöld és a lila hideg színek, így hűsítő hatásuk van.

Ha szeretitek a tengerparti stílust, akkor használjatok homok színt, bézst, drappot, fehéret, türkizt, sötétkéket, zöldeskéket. Az első fotó nem hálószoba, de egy jó példa erre a színkombinációra.

Fotó: Hutomo Abrianto / Unsplash, H&M Home

Van, aki nyáron a hófehér hálóra esküszik, de ha ezt túl sterilnek találjátok, akkor egy kis homokszínnel, drappal is fel lehet dobni, sőt a jobb oldali képen visszafogottan némi türkiz is van.

Illetve egy nyári témába vágó faliképpel – például pálmafák, tenger, virágok – is dekorálhattok.

Forrás: Kim Schouten / Unsplash, Hutomo Abrianto / Unsplash

A kert színei ihletésű háló is jó választás lehet például ezekkel a színekkel: sárga, pink, barack, narancs, zöld, mályva, lila. Elég, ha egyet-egyet kiragadtok ezek közül a színek közül, de a vagányak akár ezt is bevállalhatják:

Fotó: H&M Home

A friss, nyári vágott virágok kellemes látványt nyújtanak és az illatuk is csodás, ezzel is fel lehet dobni a szobátokat nyárra, természetesen ez minden helyiségre vonatkozó trükk :-).

Fotó: Bonami.hu, Logan Nolin / Unsplash

A fonott, természetes anyagból készült dekorációk és bútorok nem csak otthonosabbá teszik a környezetet, hanem a nyarat is behozzák otthonunkba.

Fotó: Bonami.hu, H&M Home

A következő hálószobai megoldást pedig kívánom mindenkinek egész évre, aki vágyik rá! A képen nem én vagyok, de remélem egyszer én leszek :-)!

Fotó: Rachel Claire / Pexels

Ha elakadtok és lakberendezési tanácsra, tervezésre van szükségetek, keressetek bátran elérhetőségeimen!

Boldog nyarat és jó pihenést, feltöltődést kívánok!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.