Hogyan tervezz feminin otthont?

Mielőtt belevágok abba, hogyan tervezzetek nőies otthont, előtte néhány sort írok Nektek arról a két nagyszerű lehetőségről, amelyek idén indultak Magyarországon. Az egyik az otthonfelújítási támogatás, amely egy nagyszerű lehetőség a családok számára, ha felújítani szeretnének. A másik az otthonfelújítási kölcsön, amely azokat segíti, akiknek nincs elegendő pénze az otthonfelújítási támogatáshoz szükséges munkálatok finanszírozására. Ha igénybe veszitek bármelyiket, akkor érdemes lakberendező segítségét is kérni, hogy most aztán tényleg olyan otthonotok legyen, amilyet elképzeltetek. A cikk végén egy meglepetést is találtok tőlem, ezért is érdemes végig olvasni! 😉

Most pedig visszatérek a fő témánkhoz, és először is tisztázzuk, hogy mit is jelent a feminin otthon kifejezés.

Egy olyan enteriőrt, amely elegáns és harmonikus, finom színekkel, anyagokkal, formákkal, textúrákkal képez egy egységet, stílustól függetlenül.

Nem kell feltétlenül szinglinek lenni ahhoz, hogy valakinek nőies otthona legyen, ahol már legalább egy nő is lakik, ott biztosan fogunk találkozni jó pár nőies jeggyel. Vegyük akkor sorra a tipikusan nőies enteriőr jellemzőit:

Színek

Az alap színek világosak, neutrális színek világos pasztell színekkel kombinálva, de sokszor ezek párosulnak egy-két erőteljesebb színnel, mint például egy sötétebb, élénkebb lilával vagy kékkel, esetleg földszínekkel. Fémes színekben pedig az arany, a rozé arany vagy a réz is nagyon jellemző, ezek melegséget és eleganciát sugároznak.

Forrás: pinterest

Formák

A lekerekített formák számítanak inkább nőiesnek, gondoljunk itt egy kanapéra vagy a virág mintákra.

Forrás: kare-design.com

Minták

Virágos, botanikus, állatos minták, indák, pöttyök, mind nőiesek, ezekkel vidámságot lehet csempészni az enteriőrbe. Nyugodtan keverjétek is őket hasonló, összeillő színárnyalatokban.

Forrás: kaboompics.com

Textúrák

Az a jó, ha mixelitek őket: fényeset a mattal, simát a rücskössel, különféle anyagokat kombinálva, mint például a pamut, a kasmír, a selyem, a bársony, a len, a szatén, vagy a zsenília.

Forrás: buyerselect.com

Anyagok

A márvány, a kristály, az aranyozás, a tükör, mind nőiesek és nagyon elegáns hatásúak.

Forrás: juliettesinteriors.co.uk

Dekorációk, amelyeket bátran használjatok

Forrás: kaboompics.com

Mindenféle stílust feldobnak a friss virágok, de ennél a stílusnál még nagyobb hangsúlyt kap egy váza friss csokor virág.

Forrás: hola.com

Egy ideillő fali dekoráció, falikép vagy festmény is csodás kiegészítő lehet, és pontot tesz az i-re.

Forrás: housebeautiful.com

Egy jól megválasztott tapéta is nőiessé teszi az otthont, főként itt is a virágosak, indásak, de legyetek nyugodtan vagányak, mint ezen a képen is.

Forrás: wayfair.ca

Egy dekoratív keretbe foglalt tükör is mindenképp része egy nőies otthonnak, az sem baj, ha jó nagy. 🙂

Forrás: kare-design.com

Egy hangsúlyos belógó lámpa is éke lehet a szobának, legyen az kristály vagy bármilyen mutatósabb darab.

Remélem inspiráltalak Titeket ez alkalommal is és máris nekiláttok a szépítgetésnek! 🙂

Ha megszületett Bennetek az ötlet, hogy szeretnétek felújítani vagy frissíteni az otthonotokat, de tanácstalanok vagytok és segítségre van szükségetek, február 15. és március 15. között ha a WOMAGIC-re hivatkoztok 10 % kedvezményt kaptok nálam vagy a tanácsadás vagy a tervezés árából, keressetek bátran a lenti elérhetőségek bármelyikén!

www.homeideas.hu
Facebook
Instagram
Pinterest
Összeállította: Kónya Hajnalka, lakberendező
Nyitókép: pexels
Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva