A kókusz egyedi ízvilága nálunk nagyon nagy kedvenc. Megosztó, hisz sokan vannak, akik nem kedvelik és – tapasztalataink alapján –, ha valaki nem szereti, akkor ez a korral sem változik. Ám, ha valaki szereti a kókuszt, ezt a sütit garantáltan imádni fogja. Egyszerű, gyors, finom recept, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
A tésztához
- 2x2db tojás
- 2x12dkg cukor
- 2x2dl tej
- 2x1dl olaj
- 2x20dkg liszt
- 2×2 evőkanál kakaópor
- 2×1 csomag sütőpor
- Kicsi fahéj, de ez elhagyható.
2 adag tésztát készítünk a hozzávalók összekeverése után. Egyik a tészta alja. A tetejére ugyanebből a mennyiségből készítünk még egy masszát. (A tészta mérete a tepsi mérete, itt 24×36. )
Kókuszos krém hozzávalói:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)6-7 evőkanál gríz
- 200g kókuszreszelék
Elkészítés
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kiolajozzuk és a masszát beleöntjük. Kb 15 percig sütjük. (Ez természetesen sütőfüggő.)
Ez alatt tejbegrízt főzünk a hozzávalókból és ha kész, levesszük a tűzről és rögtön hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Ezt rásimítjuk a megsült tésztára.
Közben a második adag tésztát rárakjuk a kókuszos rétegre, és kb. 25 percre visszatesszük a sütőbe. Kihűtjük és úgy szeleteljük. Porculorral megszórva,vagy csokival leöntve tálaljuk.
Krékityné Bisztriczki Andrea receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com