Kávékülönlegességek Valentin-napra

A szerelmesek ünnepén lepd meg kedvesed egy – az alkalomhoz illően – romantikus és ellenállhatatlan Nespresso kávéval. A megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható.

Espresso fehér csokoládés-málnás tejszínhabbal (Vertuo)

Hozzávalók 

  • 20 ml tejszín
  • 1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
  • friss málnadarabok vagy liofilizált málna 
  • fehércsokoládé-forgács

Eszközök

  • habszifon
  • kis méretű kávéscsésze 

Elkészítés

1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot. 

2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval. 

Kókuszos-Vaníliás espresso macchiáto rózsaszirmokkal (Vertuo)

Hozzávalók 

  • vaníliaszirup
  • kókuszreszelék 
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • 1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
  • étcsokoládé-forgács
  • ehető szárított rózsaszirmok

Eszköz

  • kis méretű kávéscsésze 

Elkészítés

1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket. 

2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

3. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe. 

4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.

Espresso fehér csokoládés-málnás tejszínhabbal (Original)

Hozzávalók 

  • 20 ml tejszín
  • 1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula
  • friss málnadarabok vagy liofilizált málna 
  • fehércsokoládé-forgács

Eszközök

  • habszifon
  • kis méretű kávéscsésze

Elkészítés

1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot. 

2. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval. 

Kókuszos-Vaníliás espresso macchiáto rózsaszirmokkal (Original)

Hozzávalók 

  • vaníliaszirup
  • kókuszreszelék 
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • 1 Paris Espresso kávékapszula
  • étcsokoládé-forgács
  • ehető szárított rózsaszirmok

Eszköz

  • kis méretű kávéscsésze

Elkészítés

1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket. 

2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe. 

4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.

További izgalmas kávérecepteket a www.nespresso.com oldalon találhatsz.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.