Kipróbáltuk – Kalandozásaink Alfie-val

Olyan sokszor hallottuk már az ismerőseinktől, hogy az Airfryer mennyire megkönnyíti a mindennapi főzést, hogy mi is kiváncsiak lettünk, így örömmel mondtunk igent, amikor a Gorenje felajánlotta, hogy kipróbálhatjuk az AF1409DB – továbbiakban Alfie 🙂 –  készülékét. 

De ki is ő valójában? A márka meleglevegős sütője 3,5 literes űrtartalmú, LED kijelzőjén 9 előre beállított program közül választhatunk, de beállíthatjuk egyedi igényeink szerint manuálisan is. A húsok és zöldségek mellett tökéletes különböző desszertek elkészítéséhez is, továbbá tapadásmentes felületének köszönhetően az étel biztosan nem ragad a sütő oldalához, ezáltal könnyen tisztítható. Mellette szól még az is, hogy zsiradék nélkül is tökéletes ételeket készíthetünk vele.

A megismerkedés

Miután Alfie megszabadult a csomagolásától, rögtön munkára is fogtuk. Hamar egyértelművé vált, hogy nagyon könnyen kezelhető, szófogadó kis gép. A “fiókjának” a beillesztéssel vacakoltunk kicsit induláskor, de miután rájöttünk a titkára, már azzal sem volt gond. Szeretnénk veletek megosztani azoknak az ételeknek az elkészítési módját, amit elsőnek főztünk együtt, de előtte csak annyit, hogy ne ijedjetek meg, ha az első fözésnél fura, műanyag szagot éreztek, ez elmúlik. Valószínű be kell melegednie a gépnek a legelején. 😉

A mi kezdő menünk

Natúr csirke fűszeres sült burgonyával és párolt zöldségekkel, desszertnek pedig csokis tekercs.

Hozzávalók (2 személyre):
1/2 csirkemell filé
4 szem burgonya
1 szem cékla
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
fél zeller gumó
mirelit 🙂 kakaós fonat

Elkészítés: A csirkét felszeleteljük és ízlés szerint fűszerezzük. Kicsit beolajozzuk Alfie-t majd mehet is bele a hús 200 fokra, 20 percre. Amíg a hús sül, megpucoljuk és felkockázzuk a zöldségeket. A krumpli és a többi zöldség jól megférnek egymás mellett, így őket süthetjük együtt. 180 fokon, 15-15 percig, hogy biztosan jól megpuhuljanak és kívül ropogósak legyenek. A csokis tekerccsel kicsit csaltunk, mert mirelittel kísérleteztünk. De 160 fokon 15 perc alatt olyan tökéletesre sültek a kis fonatok, mintha a pékségben vettük volna őket.

Összességében elmondhatjuk, hogy az Airfyer valóban jó kis találmány. Bár az is igaz, hogy egy nagyobb családi ebédet nem vele készítenénk el, de kisebb kiegészítő ételekre tökéletesen alkalmas.

Ha Ti is kipróbálnátok, kattintasok IDE!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.