Különleges kávé, ami desszertnek is felfogható

A hagyományos és a harmadik hullámos kávé között talán az egyik legnagyobb különbség az az, hogy az automata kávéfőzővel elkészített kávéban a keserű ízek dominálnak, mivel a lefőzéskor a nyomás nem megfelelő, a harmadik hullámos kávékra viszont kiegyensúlyozott ízvilág jellemző, ami a kisnyomású előfőzésnek és nyomás 9 barra történő korlátozásának köszönhető. 

Az ausztrál konyhai gépeket gyártó Sage elhozza a magyar háztartásokba a harmadik hullámos kávézás élményét. Éppen ezért olyan kávé recepttel kedveskedünk, amely talán még kevéssé ismert idehaza.

Az ellenállhatatlanul testes, pazar, krémes és karamellszínű eszpresszó elkészítése ideális esetben kisnyomású előgőzöléssel kezdődik, amelyet a nagynyomású forrázás követ. A végeredmény szempontjából természetesen fontos, hogy maximum 18-22 grammyni kávészem kerüljön felhasználásra, a forrázás közben a víz hőfoka pedig pontosan 93 Celsius legyen. Az Affogato alapja egy tökéletesen lefőzött és elkészített eszpresszó. 

Affogato receptje

Az Affogato nem más, mint egy tökéletes olasz desszert, amelyben találkozik a jéghideg vanília fagylalt és a mennyei eszpresszó. Ez a kávéital úgy készül, hogy egy adag eszpresszót közvetlenül egy gombóc fagylaltra, vagy gelatóra öntenek és egy kis csészében vagy pohárban tálalják fel. 

Hozzávalók: 

  • 220-250 ml alacsony profilú pohár
  • 1 dupla eszpresszó
  • 1 gombóc vanília fagylalt 

Elkészítéséhez először is le kell főzni az eszpresszót, majd félre kell tenni egy pohárban. Ezután beletesszük a fagylaltot a kiválasztott, alacsony profilú pohárba, majd ráöntjük a kávét a fagyira. Fogyasztás előtt még apróra vágott pisztáciával, vagy reszelt csokoládéval javasolt díszíteni. 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.