Menyasszonyi ruha egyéniségre szabva

Még emlékszem az izgalommal teli keresgélésre. A szalonok sajátságos hangulatára, az elképesztő választékra és a tipikus fűzős, abroncsos ruhák és az egyéniségem közt feszülő ellentétre. Akárhogyan is nézzük, az esküvő egy rituálé, megvannak a hozzá kötődő szokások és elvárások. Ilyen a fehér, hosszú ruha, a csipkedíszek, a fátyol. Azonban mindig akadnak olyan menyasszonyok, akik nem elégednek meg az esküvőiruhaszalonok szokásos kínálatával, hanem többre, másra, az egyéniségükhöz tökéletesen illő ruhára vágynak.

A cikk megszületését egy ifjú hölgy inspirálta, aki azért keresett fel, hogy segítsem a menyasszonyiruha-választásban. Az alábbiakban 4 menyasszony karaktert mutatok be, néhány ruhaötlettel illusztrálva rövid történetüket.

4 menyasszony – 4 ruha – 4 történet 

Minden menyasszonynak megvannak a prioritásai. Van, aki hercegnőnek szeretné érezni magát, van, aki a családi hagyományt vagy éppen a fentarthatóságot helyezi a középpontba, van, aki különleges egyéniségét kihangsúlyozandó olyan ruháról álmodik, ami egyszerre „meglepő és mulatságos” és van olyan is, aki egyszerűen csak jól szeretné érezni magát egy szép, hozzáillő, ámde kényelmes ruhában.

Az egyedi álomruha

E történetben szereplő hölgy úgy érezte, hogy az esküvője az a nap, melyre a tökéletesen rászabott álom ruhát valósíttatja meg. Egy ismert magyar menyasszonyiruha tervezőt bízott meg a feladattal, a csipkét külföldről hozatták. A ruha valóban gyönyörű lett és az elkészíttetése legalább akkora élményt jelentett, mint maga az esküvő.

Magyar dizájner menyasszonyi ruhák
Forrás: Daalarna, Sármán Nóra, KE Fashion

Valami régi, valami új

Ennek a hölgynek, a környezettudatosság volt a szívügye, újrahasznosított, régi csipkéből készíttetett egyedi ruhakölteményt. A csipke nem is akárhonnan, édesanyja ruhájából származott és külön érzelmi értéket adott az öltözéknek.

Újrahasznosított esküvői ruhák
Forrás: Bálint Sára, Pálfy Bíbor

Színes és különleges

Egyik ismerősöm saját kezűleg, pink és narancs tüllből készítette rövid, bohókás esküvői ruháját, mely amellett, hogy nagyon illett hozzá meghatározta az esküvő stílusát és hangulatát is. Bevonuló zeneként a Feeling good szólt. Laza volt és hangulatos az egész szertartás.

Bohém menyasszonyi ruhák
Forrás: Etsy

A pamutcsipke nyári ruha

Ez az én ruhám története. Néhány szalon ruhakínálatát megtekintve, végül úgy döntöttem, hogy a korábban nyáriruhának vásárolt, Esprit rózsamintás pamutcsipkeruhát veszem fel a nagy napon. A kényelmes, térdig érő ruha nagyon jó választásnak bizonyult. A szertartáson a Nagy Gatsby zenéje szólt, amit egy jóhangulatú buli követett.

Konfekció ruhák az on-line üzletek kínálatából
Forrás: Zara, A star is born, Marciano Guess, Ivy-oak

Kedves Menyasszonyok! Mielőtt elkezdenétek a ruhakeresést a nagy napra, gondoljátok át, hogy valójában milyen öltözékre vágytok, mik a prioritásaitok és nem utolsó sorban mennyi a ráfordítandó anyagi keretetek. Rengeteg út és megoldás kínálkozik számotokra, amikből most csak néhányra világítottam rá.

Szemán-Fülöp Edina

Stílustanácsadó

Empatikus stílustanácsadás sok praktikummal és némi humorral. Egyénre szabott megoldások hölgyeknek dizájner stílustanácsadótól. Ez vagyok Én.