Otthon boho stílusban

Mostanában sokat hallani a bohó vagy bohém stílusról, de tudjátok, hogy mit is takar ez pontosan? Ez az irányzat hangulatos, változatos és szabadgondolkodású, az egyéni ízléshez igazítható. Egyáltalán nem hétköznapi, inkább kreatív.

Keverednek benne a vintage, az etno elemek, falikárpitot, díszpárnákat, szőnyegeket használnak benne minden mennyiségben. A lényege ennek a stílusnak, hogy úgymond „tökéletlen” legyen, vagyis nem baj ha a nagy mennyiségben felhelyezett díszpárnák össze-vissza állnak.

Az is jellemző rá, hogy a régi bútorokat keveri az újakkal, a színek használatával is kreatív, így játékos hangulatú lesz a végeredmény, amely vidámsággal tölt el.

Színek tekintetében lehet visszafogottabb is, például mikor neutrális színeket használ, ilyenkor a mintákkal és az alakzatokkal játszik. Viszont ennek az ellentéte is lehetséges, mikor erős színekkel dolgozik, például lila, piros, menta, kék, zöld, sárga.

Most pedig jöjjenek a példák fotókkal illusztrálva.

Ez egy példa a visszafogottabb színű neutrális Bohém stílusra, ami még látszik, hogy ennél a stílusnál nem az a cél, hogy zárt szekrényekbe el legyenek pakolva a dolgok, hanem pont ettől otthonos, hogy elől van egy csomó minden, de mégis van egy rendszer.

Fotó: bonami.hu

Neutrális színek egy kis bordóval és mustár sárgával felturbózva.

Forrás: Micheile dot com/Unsplash

Példák a színes bohóságra. A bal oldali egy visszafogottabb verzió, amikor csak apró részletekben használjuk a színeket, a jobb oldalihoz már kell némi vagányság :-).

Forrás: Bonami.hu, Steph Wilson/Unsplash

Jellemző vonás a makramé fali dísz, a fonott és fa bútorok, illetve kiegészítők használata.

Forrás: Alissa Strohmann/ Unsplash

Függőhinta a szobában, itt gyerkőcnek, de felnőtt méretben is simán előfordulhat.

Forrás: Tatiana Syrikova/Pexels

Teraszod is legyen Boho!

A bal oldali terasz az etno-t keveri a növényi motívumokkal, e mellett dekorációban is bővelkedik. A jobb oldali erkélyen a színes berendezésen van a hangsúly, az alap a fehér bútor, kombinálva jó pár vidám színnel.

Forrás: bonami.hu

Bohém kiegészítők, mint például a makramé, a száraz virág vagy a fonott gyertyatartó.

Forrás: Ceyda Ciftci/ Unsplash, Bonami.hu

Ha a nagyon rendezett stílust kedveled, akkor maradj a minimálnál, de ha megtetszett a „bolondossága” ennek az irányzatnak, és úgy érzed kedvet kaptál hozzá próbáld ki bátran. Ha segítségre van szükséged lenti elérhetőségeimen keress bátran, örömmel segítek :-)!

Szépséges nyarat kívánok!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.