Tényleg látsz engem? – Szemes x KIKAPCS.

Június 16-án bemutatásra került a Szemes x KIKAPCS. közös szemüveg kollekciója! A női és férfi szemüvegek és napszemüvegek egy igazán fontos üzenetet hordoznak. Gyakran felmerül ugyanis a kérdés, hogy tényleg látjuk e egymást és legfőképpen azokat, akik esetleg mások, mint mi. Erre szeretné felhívni a figyelmet a Szemes x KIKAPCS. kollekciója!

Az együttműködés célja a KIKAPCS. Alapítvány munkájának népszerűsítése, mely különféle programok által könnyíti meg a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekeket nevelő családok életét. Mindegyik keret része a már oly ismert KIKAPCS. kék és az oldalán 4 típusú speciális kromoszóma található, mely SNI gyermekeknél jelenik meg.

Fotó: Szemes x KIKAPCS.

“Hiszek a jótékonyságban, a körforgásában! Hozzátartozik az életfelfogásomhoz. Számomra segíteni természetes és jóleső. A KIKAPCS. által támogatott családok története csak súrolt, amikor állapotos voltam. El sem tudom képzelni, mivel küzdhetnek nap mint nap. Szerintem példát kell mutatnunk egymásnak és hangot kell adjunk ennek, hogy ösztönné váljon az önzetlen segítségnyújtás. Fontosnak tartom, hogy a SNI gyermekek és családjaik érezzék, hogy igenis van helyük közöttünk és értékesek! Kívánom, hogy a korlátaik köddé váljanak egy-egy KIKAPCSolódás alkalmával.” – mondja Flórián Fanni a Szemes Optics tulajdonosa.

A kollekció imitált mennyiségben szeptember végéig lesz elérhető a Szemes Optics budapesti üzletében! 

Aki a szemüveg mögött áll 

A szemüvegeket nem más, mint Kutner István alkotta meg, aki világhírt szerzett magának a Campbell Marson Hungary márkanév alatt.  István minden egyes szemüveget egyedül és kézzel készít, így a viselőjének lehetősége nyílik arra, hogy maga dönthesse el a szemüveg színét, típusát és a felületi kezelését is. A Szemes x KIKAPCS. kollekció így igazán különleges darabokat kínál majd a vásárlóknak.

Fotó: Szemes x KIKAPCS.

A KIKAPCS. Alapítványról

KIKAPCS. Alapítvány küldetése, hogy kedvezményes kikapcsolódást és közösséget biztosítson olyan családok számára, akik sajátos nevelési igényű (SNI) gyermeket nevelnek.

A probléma, amivel találkoztunk, nem más mint hogy a sajátos nevelési igényű gyermeket nevelő családok többsége elszigetelten él, megszünik nekik a családi és baráti támogató közeg.

Ezen felül a gyermekek fejlesztése nagyon sok anyagi költséget és időt vesz el a családtól, amely miatt nagyon kevés minőségi időt tudnak együtt tölteni és 70%-uk még sosem jutott el nyaralni. Mi tudjuk, hogy milyen jó érzés egy szerető, támogató és elfogadó közösséghez tartozni, ezért azt tűztük ki célul, hogy ezen családok életminőségének javításán keresztül járulunk hozzá egy szebb világhoz.

2022-ben 150 sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekkel rendelkező családnak biztosítottunk közösséget és szállodai nyaralást, szakmai programmal egybekötve. Jelenleg 15 szállodával építettünk ki partnerséget Magyarországon. A nyaralások alatt lehetőséget nyújtottunk, hogy ezek a családok is megtapasztalják a közösségbe való tartozás élményét, az együtt töltött minőségi időt, és lehetőséget teremtettünk arra, hogy az SNI-s gyermekek is barátokat szerezzenek. 

Hogyan tudsz nekünk segíteni?

Csatlakozz Te is a KIKAPCSOLÓK Közösséghez és az Útlevél programhoz! A céljaink eléréséhez és a szervezet fenntarthatóságához nagy szükségünk van a kiszámíthatóságra, melyet a rendszeresen adományozó támogatóink biztosítanak, vagyis a KIKAPCSOLÓK közössége. A rendszeres adományoknak köszönhető, hogy hosszú távon is tudunk tervezni, és több éven át tudunk dolgozni azon, hogy segítsük a magyarországon élő sajátos nevelési igényű gyermeket nevelő családokat.  

Mindenkinek, aki részt vesz az Útlevél programban, 2-3 havonta exkluzív programokat biztosítunk, hiszen számunkra nem csak a családok, de a támogatóink körében is nagyon fontos a közösségépítés. Ezen felül pedig havonta aranyos történeteket és beszámolót küldünk a KIKAPCS. Családok életéről, arról, hogy a támogatásod segítségével milyen hatást értünk el.

Segítsünk együtt: adomanyozas.kikapcs.eu

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.