A név önmagáért beszél: a virslis kifli egyszerre klasszikus, ellenállhatatlan, örök kedvenc, biztos befutó. Egyszerű és nincs vele sok munka, nálunk bekerült a kedvencek közé!
Hozzávalók
Tangzhong tészta:
- 2 ek liszt,
- 6 ek víz
A hozzávalókból zselés, vízes rántást főzünk alacsony lángon és hagyjuk kihűlni.
Tészta:
- 3 dl tej,
- 2 ek cukor,
- 1 tasak porélsztő,
- 500 g liszt,
- ízlés szerint só,
- 3 ek olaj,
- tangzhong
Töltelék:
- sajt,
- virsli (4db, amit ketté vágunk)
Kenéshez:
- 1 db tojás
Szóráshoz:
bármit, amit szeretnénk.
Elkészítés
A langyos tejhez hozzá adjuk a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztet, sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tangzhongot, az élesztős tejet, olajat és géppel/kézzel összedolgozzuk. 60-90 percet hagyjuk kelni.
Miután megkelt, kinyújtjuk kör alakúra és 8 részre osztjuk. Sajttal, virslivel töltjük meg, feltekerjük, megkenjük tojással, hagyjuk kelni (kb. 15 percet) és 170°on, 15-18 percig sütjük (alsó-felső sütés).
Torma Réka receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com