Raffaello golyó – Recept

Egy bámulatosan mutatós, mennyien finom édességet hoztunk mára, amit könnyen el lehet készíteni és akár a kisebbeket is bevonhatjuk a konyhai folyamatba, így egy családi program is kerekedhet belőle. Egy dologra azonban érdemes figyelni: nagyon eteti magát, így mire elkészítjük, lehet, el is fogy. Mi már jártunk így…

Hozzávalók

  • 160 g tejpor (sovány)
  • 60 ml víz
  • 95 g vaj (olvasztott)
  • 85 g porcukor
  • 80 g kókuszreszelék
  • 45 szem mandula (egész, hántolatlan)

A külsejére

  • kókuszreszelék

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. A vizet, és a cukrot feltesszük főni. Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát.

A kész masszát hagyjuk kb. 1 órán át állni. Folyamatosan figyeljük, ha jól formázható massza állaga lett, akkor golyókat formázunk a masszából, mandulaszemeket teszünk. Vigyázzunk, ha a massza túlságosan kihűl, nagyon nehezen formázható lesz!

Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk. Ezzel el is készültek a házi Raffaello golyók. Elkészítési idő : 95 perc kb. 45 darabhoz

Alexandra Wagensommer receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.