Sváb kifli – Recept

Ez is egy olyan sütemény, amelyet már a nagymamáink is előszeretettel készítettek. Isteni illata van, frissen kívül ropogós, belül puha, de másnap is – amennyiben marad – nagyon finom. Vendégvárónak, vasárnap délutáni nasinak, de tízóraira is remek. 

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt,
  • 3 dkg élesztő,
  • 1 csapott ek só,
  • 1 tk cukor,
  • 3-3,5 dl tej,
  • 1 tojás,
  • 1 ek olvasztott zsír

A lapok lekenéséhez:

  • 2 ek puha zsír

A tetejére:

  • köménymag,
  • szezámmag stb.

A kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítés

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, megkelesztjük, 4 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk, megkenjük a puha zsírral, 8 cikkre vágjuk, nagyobb végéről feltekerjük, kiflit formázunk belőle.

Megkenjük tojással, megszórjuk tetszés szerint, még 15-20 percet kelesztjük és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Vass Lászlóné Edit receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.