Vasárnap reggeli kényeztetés – Spenótos, paradicsomos „tojásmuffin”

Egyszerű, alakbarát, extrán finom, a gyerekek is szeretik. Jöhet? És ha azt mondjuk, hogy egy egészséges, fehérjében gazdag, sós reggeliről beszélünk? Naná, hogy jöhet! Íme egy egyszerű, de annál nagyszerűbb recept!

Hozzávalók (8 db):

  • egy csomag/2 csésze friss bébispenót
  • ízlés szerint koktélparadicsom (lehetőleg apró szemű)
  • 10 db közepes tojás (nagyobb tojásokból 8 db)
  • só, bors – ízlés szerint
  • olívaolaj a muffinsütő kikenéséhez

Elkészítés:

  1. A tojássárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét sóval ízesítjük.
  2. A muffinsütőt kikenjük olívaolajjal.
  3. A paradicsomot vagy paradicsomokat felkockázzuk, a spenótleveleket megmossuk, megborsozzuk.
  4. A spenótot és a paradicsomot a muffinsütőbe halmozzuk, majd ráöntjük a tojásfehérjét.
  5. 180°C-on 15 percig sütjük.

Tipp1: húsimádóknak bacont, apróra vágott sonkát is tehetünk bele.

Tipp2: ha teszünk a muffinformába sütőpapírt, biztosan nem ragad bele a keverék.