Apasági szabadságra megy a britek miniszterelnöke

Még a mai világban sem túl gyakori, ha egy férfi apasági szabadságra, tulajdonképpen „gyesre” megy gyermeke születése után, az meg pláne ritka, hogy egy ország első embere tegyen így.

Boris Johnson brit miniszterelnök viszont úgy döntött: megpróbál ellavírozni a munka világa és a családi élet között – ahogy egyébként sok nő teszi. Így annak örömére, hogy hatodszor is apa lett, egy kicsit távol marad a munkától. A miniszterelnök szóvivője úgy fogalmazott, az Egyesült Királyság kihívásokkal teli időszakon megy keresztül, ezért a miniszterelnök rövid szünet után ismét ellátja majd alapvető vezetői feladatait, miközben igyekszik minél több időt tölteni családjával, főként az újszülött kislánnyal, akinek a nevét nem árulták el.
A brit politikai vezetőnek korábbi két házasságából négy gyermeke van, míg jelenlegi felesége, Carrie tavaly hozta világra első közös gyermeküket, Wilfredet. A kisfiú arról az orvosról kapta nevét, aki Johnsont ápolta, amikor koronavírus miatt az intenzív osztályra került. Így most a pár két egész kicsi gyermekkel van otthon, ami nem kevés terhet róhat rájuk.

Forrás: thesun.co.uk

 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.