Ezek a sztárok elfogadják magukat, és kiállnak a testpozitív-mozgalom mellett

Manapság kevés olyan emberrel találkozhatunk, aki valamit ne változtatna meg a testén és minden egyes alkalommal elégedetten nézne a tükörbe. A body positivity-mozgalomnak éppen az a célja, hogy mindenki elfogadja magát, ezt pedig több ismert ember is vallja.

Hilary Duff

Néhány éve az amerikai színész-énekesnő az elsők közt vállalta egy Instagram-fotóval, hogy a közösségi oldalak mutatta tökéletes világ valójában mennyire nem életszerű, és bizony a testünk nem úgy néz ki minden esetben, mint azt az Insta-anyukák oldalán látjuk.

“Hölgyeim, legyünk büszkék arra, amink van, és ne vesztegessünk értékes időt a nap folyamán azzal a kívánsággal, hogy bárcsak mások, jobbak, hibátlanok lennénk” – írta a fotója mellett, melyen hátulról mutatta meg magát fürdőruhában.

Instagram will load in the frontend.

Serena Williams

Serena Jameka Williams négyszeres olimpiai bajnok, korábbi világelső amerikai hivatásos teniszezőnő, akinek nem volt mindig könnyű elfogadnia az izmos testét. Mint egy korábbi bejegyzésében írta, a világ egyrészt szereti az erős nőket, másrészt sokszor férfiasnak titulálták külseje miatt.

Instagram will load in the frontend.

Demi Lovato

A dalszerző-énekesnő bántalmazás ellen küzdő aktivistaként is aktív, de többször felhívja a figyelmet arra is, hogy mindenkinek el kell fogadnia magát olyannak, amilyen. Ő a body-positivity-mozgalom híve, és pont ezért is mesélt annyit az étkezési zavarokkal és a bipoláris zavarral való küzdelméről, hogy másoknak ne kelljen ilyen nehézségeket átélni.

Instagram will load in the frontend.

Anne Hathaway

A színésznő minden alkalommal remekül néz ki, de korábban ő is írt arról, hogy nem mindig érzi jól magát a testében. Elárulta, hogy a terhességei alatt és után nehezen fogadta el magát, de megtanulta, hogy a női test fantasztikus, és vannak olyan folyamatok, melyeket nem szabad sürgetni: a testünk folyamatosan változik, hol megnő, hol összemegy, ezt pedig el kell fogadni.

Instagram will load in the frontend.

Iskra Lawrence

Bár Magyarországon még nem annyira ismert, Iskra Lawrence nevét is érdemes megemlíteni a testpozitív-mozgalom kapcsán, hiszen ő egy “testpozitív modell”, aki évek óta az önszeretetről és a pozitivitásról beszél. Világszerte rengetegen követik az életét, kisfia születése óta elsősorban az anyáknak szeretne segíteni a gondolataival.

Instagram will load in the frontend.
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.