Hetedszer is Aranylabdás Lionel Messi

Christiano Ronaldo ezúttal az év legjobb öt labdarúgója közé sem fért be. A 34 éves argentin támadó legenda, Messi a saját rekordját döntötte meg újabb győzelmével.

Ezzel 2008-tól egészen mostanáig egyetlen év kivételével elmondható, hogy vagy Messi, vagy Ronaldo nyerte el a labdarúgók legrangosabb díját, amelyről 180 labdarúgó szakíró szavazata dönt. A kivétel a 2018-as év volt, amikor a horvát középpályás Luka Modric érdemelte ki a díjat, illetve az elmúlt évben a pandémia miatt nem hirdettek nyertest.
Idén Messi a köszönőbeszédében utalt arra, hogy az előző évben a lengyelek rámadója, Robert Lewandowski érdemelte volna meg ezt az elismerést. A futballrajongók kifejezték világszerte a közösségi médiában, hogy sajnálják és támogatják Lewandowskit, tisztelik tudását, annak ellenére, hogy idén csak második lett a jelenleg a francia PSG-ben játszó argentin sztár mögött. Messi azzal hódította el hetedik alkalommal is a trófeát, hogy a döntőben 1-0-ra megverték Brazíliát az argentin válogatottal és megnyerték a Copa Americát, az amerikai labdarúgó kontinensviadalt.

Nyitókép: foxsports.com.au