Ilyesztő sérülés a női kézilabda világbajnokságon

Két nap, két komoly sérülés a Spanyolországban zajló női kézilabda világbajnokságon: december 2-án rajtolt a torna, és első napon mindjárt horrorsérülés történt a Dánia-Tunézia mérkőzésen.

Az egyik tunéziai játékos lökte rá a dán Mette Tranborgot csapattársára, Mia Rejre – utóbbi pedig nem állt fel az ütközés után, mivel nagyon durván visszahajlott a térde a balesetben. Hosszas ápolás után végül hordágyon vitték le, csapattársai a pályán sírtak. A dán szövetség azóta jelezte, hogy nem annyira súlyos a játékos sérülése, mint várták (sokan keresztszalag szakadásra számítottak), de a világbajnokságon már biztos nem léphet újra pályára Rej. Ráadásul értelme sem volt a tunéziai megmozdulásnak, mivel a klasszis dánok 34-16-os kiütéssel bosszulták meg társuk elvesztését.
Ezután tegnap a románok jártak hasonlóan: mivel Románia az első félidő után már 20-3-ra vezetett Iránnal szemben, a vezetés ezen sok játékost kipróbálhatott, így pályára lépett Oana Bors is, aki első gólját szerezte a válogatottban – a térde a talajra érkezéskor ment ki, a hírek keresztszalag-szakadásról szólnak.

A magyar válogatott első mérkőzésén nem túl könnyű meccsen végül 35-29-re legyőzte Szlovákiát. Bízzunk benne, hogy ebben a kemény sportágban a mieinket elkerülik majd a hasonló balasetek a világbajnokságon, és sikerül egy szép eredménnyel hazatérni, hajrá lányok!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.