J.K. Rowling új “gyereke”

A napokban jelentette be J.K Rowling, hogy már gőzerővel dolgozik első, nem Harry Potter témájú gyermekeknek szóló fantázia könyve. Ez a Ickabog.

 „ Az Ickabog ötlete régen megszületett a fejemben és minden este fejezetről fejezetre olvastam belőle a két kisebbik gyermekemnek, amíg dolgoztam rajta” – írta Rowling a honlapján. „Azonban, amikor a publikálásra került volna sor, úgy döntöttem, hogy inkább egy felnőtteknek szóló könyvvel jövök ki, így az Ickabog a padlásra került”.  Elmondása szerint a történetet  kizárólag  csak saját gyermekeinek álmodta meg, aztán jöttek a koronavírus miatti korlátozások. “Ez egy nagyon nehéz időszak, főleg a gyerekeknek, így az Ickabog lekerült a padlásról, hosszú évek után újra elolvastam, részben újraírtam és újra felolvastam a gyermekeimnek. Ők tanácsolták, hogy néhény részletet helyezzek visza a könyvbe, amit kicsi gyerekként szerettek és most itt vagyunk!”

Rowling azt tervezi hogy az összes fejezetet elérhetővé teszi az új honlapján, de ami külön jó hír, hogy az első két fejezetet, már most elolvashatjuk ingyen – ITT. Az Ickabog nyomtatott és kötött könyv verziójára azonban egészen novemberig kell várnunk. De ez még nem minden:

Rowling azt akarja hogy mi, illetve gyermekeink illusztrálják a könyvet.

Minden nap nyilvánosságra hozza, hogy éppen milyen rajzokat szeretne és ezeket a szerző honlapján keresztül bárki eljuttathatja neki, ami azt jelenti, hogy a rajzaink feltűnhetnek majd J.K. Rowling könyvében.

Amikor majd novemberben megjelenik a könyv, minden szerzői jogdíjat a koronavírussal érintett emberek megsegítésére ajánlj fel az írónő.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.