Kávé mellé

Ma 133 éve történt, hogy üzembe helyezték a világ első zenegépét, a wurlitzert. 95 éve pedig a norvég Erik Rotheim szabadalmaztatta találmányát: a szórófejes flakont. Ha már a találmányoknál tartunk, tudjátok, hogy melyik az az óragyártó, aki úttörő innovációként, elsőként az óragyártásban az aranyat kaucsuk szíjjal kombinálta, egy hajó lőrése által ihletett tokban? Nézzétek meg ajánlónkban, ugyanis újra üzletet nyitottak Budapesten. Boldog szerdát kívánunk!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint eleinte sokfelé, majd főként északon és a Dunántúlon eshet. A Bakonyban, az Északi-középhegység csúcsain és az Alpokalján havas eső, havazás előfordulhat. Délután a középső és déli megyékben újra előfordulhat kisebb eső, zápor. Többfelé még szeles időben lesz részünk, az előző napoknál enyhébb reggellel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 13 fok között alakulhat, délkeleten lesz a legmelegebb.

🆘 Ma továbbra is kettős fronthatás terheli szervezetünket. Mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak, így migrénes majd egyre inkább görcsös eredetű fejfájás, rossz közérzet, a keringési panaszokkal élők körében szédülés jelentkezhet. Előfordulhat alvászavar is, valamint felerősödhetnek a kopásos erdetű ízületi panaszok. A szelesebb dunántúli tájakon élők ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk friss gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Névnap: Kelemen, Klementina

Híres születésnapos

Ma ünnepli 81. születésnapját Franco Nero olasz színész. Sok boldog szülinapot kívánunk neki!

Franco legismertebb szerepe Sergio Corbucci karaktere a Django című filmben. Gyermekkorától fogva színész akart lenni, az iskolában játszott és énekelt. Operát is énekelt Milánóban, miközben a felsőoktatásban tanult. A katonai szolgálat alatt járt Rómában, ahol asszisztensként dolgozott dokumentumfilm forgatások alatt. Az első jelentős filmszereplése a Bibliában volt, ahol Ábel-t játszotta. Az egész alkotói pályája Franco Nero-nak nem csak nagyon változatos és gazdag, de művészileg nagyon változatos. Játszott pozitív és negatív hősöket, rendőröket, nyomozókat, tolvajokat.

Legismertebb filmjei: Django (1966), A mészárlás ideje (1966), Keoma (1976), Honfoglalás (1996).

Forrás: starity.hu

Újra üzletet nyitott Budapesten az HUBLOT

Az üzlet megnyitóján részt vett Marc Ferrero művész és Ricardo Guadalupe vezérigazgató is. Ez egy tökéletes alkalom volt arra is, hogy megünnepeljék a The Art of Fusion-t, mely az Hublot központi koncepciója.

A tekintélyes Andrássy út, amelyet 2002-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak és az Hublot értékei egyértelműen felismerhetők a kétszintes butikban. Tükrök, üveg, Alcantara bőr, fa és fém elemek nagy pop art vásznakkal várják az érdeklődőket, amelyeket a kollekció ikonikus darabjai ihlettek. Az 1. szinten egy meleg, világos kirakat várja az Hublot univerzumot felfedezni vágyókat, a felső szinten pedig egy VIP társalgó, amely az intimebb vásárlás megteremtését teszi lehetővé. Egy hely, ahol az innováció túlmutat a hagyományokon.

Az Hublot egy svájci óragyártó, melyet 1980-ban alapítottak, székhelye Nyonban található. A cég úttörő innovációként, elsőként az óragyártásban az aranyat kaucsuk szíjjal kombinálta, egy hajó lőrése (franciául: hublot) által ihletett tokban. Így született meg a The Art of Fusion, amely ötvözi a hagyományt, az innovációt, a mesterségbeli tudást, a világokat és a tehetségeket. Ez lett a márka esztétikai és műszaki jellemzője.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.