Kávé mellé

És igen! Csak elérkeztünk az év második hetének utolsó munkanapjához. Jó esetben. 😉 Hogy vagytok? Hogy sikerül visszarázódni a hétköznapi rohanásba? Mi az, amitől ki tudtok kapcsolni? Sport, kirándulás, közös otthoni program a barátokkal, vagy a családdal? Egy a fontos: töltekezzetek fel vidámsággal, hogy könnyebben induljon a következő hét. Pompás pénteket!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, felhősebb keleten, északkeleten lehet az ég. Gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék este fordulhat elő északkeleten. A Dunántúl északi, keleti felén és a középső országrészben ismét feltámad az északnyugati szél, helyenként erős, viharos lökések kísérik. Hajnalban keleten foltokban pára, köd, zúzmarás köd képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet -10, +2, a maximumok pedig -1 és +12 fok között alakulnak. Ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.
Napközben az enyhülés miatt a melegedésre fokozottan érzékenyeknél görcsös panaszok, migrén alakulhatnak ki, a szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot, erős fejfájást tapasztalhatnak. A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lesznek a hangulatra, közérzetre. Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Névnap: Bódog

Híres születésnapos

Isten éltessen Jason Batemant 53. születésnapján. Karrierjét A falm, ahol élünkben kezdte, majd 1984-ben szerepet kapott a Knight Rider egyik epizódjában is David Hasselhoff mellett. 1980-tól kezdve ráaggatták a tiniidol skatulyát, melytől nem igazán tudott szabadulni. 2006-ra már olyan filmekben játszott, mint az Édes kis semmiség, Tökös srác és A férjfogó, 2006-ban pedig vendégszerepet kapott a Dokikban is. 2003-tól 2006-ig szerepelt Az ítélet: család című sorozatban, összesen 53 rész erejéig. 1995 óta Jennifer Aniston egyik legjobb barátja, így nem is volt csoda, hogy karrierje beindultával 2009-ben és 2011-ben is együtt játszottak. Először a Sejtcserés támadásban, majd a Förtelmes főnökökben, s ez utóbbi hozott csak nagy sikert. 2016-ban a főszereplő Nick Wilde hangját kölcsönözte a Zootropolis – Állati nagy balhé című animációs filmben. A Los Angeles Dodgers nagy rajongója, egy Dodgers-öltözéket viselt a 2008-as Hancock film során is.

Köszöntjük még Faye Dunawayt 81., Nagy Ferót 76. és Szilágyi Áront 32. születésnapján.

Tudtad, hogy ezen a napon…

  • … 37 éve Martina Navratilova teniszezőnő 100. tornagyőzelmét aratta?
  • … Marilyn Monroe és Joe DiMaggio összeházasodtak? Házasságuk 9 hónapig tartott.

Valahol Európában musical Simonpusztán!

Január 21-én 19.00-kor a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ várja az érdeklődőket, a „Valahol Európában” című előadásra. Az Érd mellett található helyszínen egész évben megtalálhatjuk a kedvünkre való szórakozást, a család apraja-nagyja kikapcsolódhat. A változatos programok nagy népszerűségnek örvendenek a téli időszakban is, hatalmas fűtött rendezvénysátorral készültek a szervezők a felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

Zeneszerző: Dés László
Dalszöveg: Nemes István
Szövegkönyv: Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter
Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján készült.

Egy árva gyermekekből álló csapat és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész a háború sújtotta Magyarországon. Varázslatos történet hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről az embertelenségben. A világhírű film alapján készült színpadi játék hűen követi az eredeti mű cselekményét, a II. világháború után utcára került, árván maradt gyerekek kálváriáját. A kivetettekkel, a hátrányos helyzetűekkel, az etnikailag másokkal, a megváltozott világban önmagukat keresőkkel szolidaritást vállaló, a humánum alapértékeit felmutató, a művészet, a zene megváltó erejében hívő, az együttérző és befogadó szeretet erejét sugárzó alapmű messze túlmutat a konkrét alaphelyzeten, és a magyar módra vállalható európaiság nagy erejű megfogalmazását adja.

Támogató jegy ára: 1000 Ft

14 éves korig a belépés ingyenes.

Jegyek kaphatók a helyszínen és a jegy.hu-n.

További információk ITT!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.