Miért nem lesz benne Colin Firth az új Bridget Jones-filmben?

A rövid válasz az, hogy azért, mert a karaktere sajnálatosan elhunyt a film alapjául szolgáló regényben, és nem valószínű, hogy a produkció alkotói eltérnének az eredetitől. A hosszabb válasz pedig úgy hangzik, hogy Colin Firth ettől még bőven felbukkanhat a Bridget Jones: Mad About the Boyban, ami a sorozat negyedik darabja, méghozzá visszapillantások formájában.

Ez bevett fogás hasonló esetekben. Egyelőre azonban nincs jel arra, hogy Firth bármilyen formában visszatérne: sem maga a színész, sem a film készítői nem utaltak ilyesmire.

A film kiindulópontjául szolgáló regény a szerző, Helen Fielding saját tapasztalatain alapul: megözvegyülve ott maradt két kisgyerekkel, és el kellet döntenie, mihez kezd ebben a helyzetben. A regény 2013-ban jelent meg, és az író 2022-ben jelentette be, hogy már dolgozik a forgatókönyvön.

Aki biztosan visszatér az eredeti szereplők közül, az természetesen Renée Zellweger mint 51 éves Bridget Jones. Hugh Grant és Emma Thompson is újráznak korábbi szerepeikben, de vannak új színészek is. Mivel Bridget hosszas vonakodás után visszatér a randiszíntérre, természetesen felbukkan egy szépreményű fiatalember, akit Leo Woodall játszik, és csatlakozik a csapathoz az Oscar-jelölt Chiwetel Ejiofor is (12 év rabszolgaság).

Bridget Jones: Mad About the Boy – hazai bemutató: 2025. február 13.

Forrás: UIP
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.