Tom Cruise a világ legjobban fizetett színésze, kiderült, mekkora a vagyona

Már most több mint 100 milliárdot hozott Tom Cruise Top Gun: Maverick című filmje, a színész pedig ezzel a hatalmas sikerrel még tovább gyarapíthatja az elmúlt években összegyűjtött vagyonát, ami állítólag több mint 500 milliárd dollár. Tom Cruise nevét a legsikeresebb hollywoodi sztárok között említik, és ő az egyetlen olyan színész, akinek hét egymást követő filmje is 100 millió dollárt meghaladó bevételt ért el.

Nemcsak a világ egyik leggazdagabb színésze, hanem őt tartják minden idők egyik legjobbjának is a filmvásznon. Az elmúlt évek alatt nagyjából ennyi bevételt szerzett a munkájával: a Kockázatos üzlet című filmben a szerepéért csupán 75 ezer dollárt, tehát körülbelül 27 millió forintot kapott, de ekkor még alig ismerték a nevét, nem számított akkora sztárnak. Nem sokkal később nagyot kaszált azonban az Interjú a Vámpírral című filmmel, amiért már 15 millió dollárt kapott 1994-ben, de a  legtöbbet kétségtelenül a Mission Impossible filmekkel kereste: az első részért 70 millió dollárt, a másodikért 100 milliót, míg a harmadikért 75 millió dollárt zsebelt be.

Az első Top Gun filmért 1986-ban 2 millió dollárt kapott, a most a mozikban futó második film pedig eddig 13 millió dollárt hozott neki, de ez a szám még szépen növekedhet, ugyanis világszerte játsszák ezekben a hetekben a mozik. A Top Gun: Maverick a napokban elképesztő sikerrel ment: 51,8 millió dolláros (közel 19 milliárd forint) bevétellel indított. A főszereplő Tom Cruise ezzel pályafutása egyik legsikeresebb filmbemutatóján van túl.

A színész összkeresete egyébként 1983 és 2019 között 745 millió dollár volt, ezzel az elképesztő összeggel pedig a Forbes listáján a leggazdagabb színészek között szerepelt.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.