Történelmet írt az iráni női kézilabda válogatott

Már az is nagy dolog, hogy az iszlám ország női csapata élsportban idáig eljuthatott, hiszen ezzel számos tabut döntenek meg, ami a női jogokat illeti a világ azon régiójában.

Eddig két hatalmas vereséget gyűjtöttek be: Romániától 39-11-re kaptak ki, a sportág legjobbjait felvonultató norvég válogatott pedig 41-9-cel söpörte le a közel-keleti ország nemzeti csapatát a pályáról. Azonban az elképesztő mennyiségű kapott gól ellenére is az iráni válogatott kapusát választották a mérkőzés legjobbjának, 31 lövésből 7-et fogott meg a világ legjobb játékosai ellen, ezzel 22,5%-os hatékonysággal dolgozott.
Egyébként nem Irán az egyetlen csapat az eseményen, amelyik kilóg a mezőnyből, több ázsiai (pl. Üzbegisztán, Kazahsztán), afrikai kisnemzet (Kamerun), és Puerto Rico is hasonlóan nagy gólarányú verségeket szenvedett a csoportkörben. A holland válogatott vasárnap megdöntötte az eddigi legtöbb, világbajnoki mérkőzésen szerzett gól rekordját, miután a korábbi magyar 57 találathoz képest 58 góllal tömte ki Üzbegisztánt (akik egyébként 17-et lőttek).

Nyitókép: ihf.info

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.