Az IR és én: „Must have” könyvek életmódváltáshoz

Amikor megtudtam, hogy inzulinrezisztencia gyanút állapítottak meg nálam, az első dolgom az volt, hogy beleástam magam a témába. Próbáltam minél többet megtudni erről a betegségről. Az olvasás, a könyvek szeretete eddig is az életem szerves része volt, így nemcsak interneten, hanem „rendes” könyvek formájában is nekiálltam a kutatómunkának. Hogy Neked ne kelljen minden szakirodalmat végignyálazni, megmutatom a szerintem dobogós könyveket a témában. Remélem, így egy kis időt spórolok Neked. Jó egészséget, jó tájékozódást!

Patrick Holford – Mondj nemet a cukorbetegségre!

A világszerte elismert dietetikus szakember az étrend felől közelít meg egy fontos népbetegséget, a diabéteszt, vagyis a cukorbetegségként. Mivel ez az a betegség, melynél a tünetek előfordulását és súlyosságát valóban az étrend befolyásolja, ezért a megelőzésnek és a kezelésnek is egyaránt étrendi alapúnak kell lennie. A szerző a 2-es típusú cukorbetegség és az inzulinrezisztencia esetében teljes gyógyszermentességet, az 1-es típusú diabétesszel kezelt betegek esetében is jelentős javulást, kevesebb gyógyszerbevitelt garantál.

Kiadó: Partvonal Kiadó

Ára: 3.315 Ft

Török Eszter – Viszlát cukor és fehérliszt!

Ennek az átgondolt és sokoldalú recepteknek köszönhetően már nem kell azon gondolkodnunk, mit mivel párosítsunk össze, mert az egy főre jutó adag pontosan elegendő tápanyagot tartalmaz. A könyv másik nagy előnye az egyszerűség, mivel a fotókon látható adagok a ténylegesen elfogyasztandó mennyiséget mutatják, így a kitálalásánál sem kell külön lemérni az ételeket. A dietetikus szakember sok éve tervez már étrendeket, így garantáltan finom, változatos és egészséges alternatívát kínál.

Kiadó: Boook Kiadó

Ára: 4.200 Ft

Iklódi Dóra – Cukormentes édességek inzulinrezisztensek és cukorbetegek részére

Desszertek lemondások és cukor nélkül? Igen! 53 szuper recepttel, Iklódi Dóri, a Wander. Food. Wonder bloggere és a Cukormentes örömök című sikerkönyv szerzője ezúttal nem kevesebbre vállalkozott, mint arra, hogy a piskótáktól kezdve a pitéken, tortákon, édes és sós aprósüteményeken át a krémekig és lekvárokig olyan finomságokat mutasson be legújabb könyvében, amelyek amellett, hogy a hétköznapokon és az ünnepnapokon is szépen megállják a helyüket. Teszi mindezt a cukormentesség és az egészségtudatosság jegyében úgy, hogy a könnyen elkészíthető változatok mellett a komolyabb sütési tapasztalatokat igénylő nyalánkságokkal is bármikor meglephetjük édesszájú családtagjainkat, barátainkat. A szerző figyelt arra is, hogy a hozzávalók könnyen beszerezhetők legyenek. Ha elbizonytalanodnál az alapanyag-használatban vagy a szénhidrátszámolásban, dietetikus szakértő tanácsai segítenek eligazodni a sütés előtt.

Kiadó: Boook kiadó

Ára: 4.740 Ft

Nyitókép: unsplash.com