3+1 tökéletes hűsítő egy nyár esti beszélgetéshez

Végre tombol a nyár. Legyél akár vízparton, vagy otthon a teraszon, jól fog esni egy hűsítő korty. A Gorenje összegyűjtött 3+1 könnyen elkészíthető frissítőt, amivel még felemelőbb lehet egy jó kis baráti összejövetel. 

Az örök klasszikus: limonádé

A vendéglátóhelyeken és a nagymama konyhájában is évtizedek óta az örök kedvenc, sőt manapság már a klasszikus citrom + cukor + víz kombináció mellett rengeteg különböző változatát is megkóstolhatjuk. A nyári időszakban hiába vágyunk jéghideg italokra, érdemes figyelni rá, hogy ne túl hidegen fogyasszuk őket, hiszen azzal megterheljük a szervezetünket. Érdemes kerülni a túl sok jeget limonádékészítéskor, helyette inkább hűtött vízzel készítsük. Ha kevesebb mennyiséget töltünk egyszerre, akkor nem melegszik fel mire a végére érünk, és folyamatos hűs élményt nyújt.

Spanyol gyümölcsös utazás – Sangría 

A külföldiek számára az egyik legnépszerűbb tapaskísérő a bor alapú, gyümölcsös Sangría, ám a spanyol gasztronómia igazi szerelmesei a spanyol tinto de veranot, azaz a nyár vörösborát is előszeretettel fogyasztják. Utóbbi hasonlít a sangriához, bár kevesebb alkoholt tartalmaz. Az ínyencek olykor egy kis vermutot is adnak hozzá az extra lendületért, az esztétikum kedvéért pedig friss citrusfélékkel szervírozzák.

Sport nézés = sör

A focidrukkerek nagy része egyetért abban, hogy ha focimeccsről van szó, akkor elmaradhatatlan kísérő a sör. A paletta itt is széles, a lágerek mellett például érdemes kipróbálni a hazai sörkínálat könnyed nyári termékeit, az édesszájúaknak pedig egy-egy gyümölcsös ízesítesre célszerű befizetni. A vállalkozó szelleműek az igazán különleges élményért megpróbálkozhatnak a házi sörfőzéssel, amelyhez ugyan fel kell kötni a nadrágot, ám ha sikerül, az garantáltan lenyűgözi majd a baráti társaságot.

Amivel sose lőhetsz mellé: Aperol

Az Észak-Olaszországból származó népszerű koktélt otthon is könnyű elkészíteni, a végeredmény pedig egyszerre ízletes, nem túl édes, de igazán frissítő ital. A szervírozáshoz használjunk nagy borospoharat, a díszítéshez pedig egy szelet narancskarikát. Ha pedig tényleg egy igazi olasz Aperol Spritz elkészítése a cél, akkor dörzsöljük be a pohár száját egy kis narancshéjjal.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.