30 fok felett nekünk sincs kedvünk a sütőt mellett roskolni. Viszont édességre ugyanúgy vágyunk, így ma egy olyan receptet ajánlunk, amely ugyan meglepő és bámulatos ízharmónia, de mégis nagyon érdemes elkészíteni. Nincs vele sok munka, ám annál több az elismerés, amit be lehet vele gyűjteni.
Hozzávalók
- 200 g babapiskóta
- 3 tojássárgája,
- 3 ek porcukor,
- 500 g mascarpone,
- 200 ml tejszín
- 400 g áfonya/fagyasztott is lehet/
- 3 ek kr.cukor
- 2-3 dl tej
- kakaópor
Elkészítés
A 3 tojássárgáját, 3 evőkanál porcukorral, 500 gramm mascarponeval és a tejszínnel finom krémmé összedolgozzuk.
400 gramm áfonyát (fagyasztott is lehet) 3 evőkanál kristálycukorral összefőzzük, egy kicsit össze is nyomkodhatjuk. Az így keletkezett levet felengedjük annyi tejjel, hogy legalább 2 deci legyen, majd ebbe mártogatjuk meg a piskótát. Lerakjuk egy jénai tálba, megszórjuk az áfonyával és rásimítjuk a krémet, ezt ismételjük. Tetejét megszórjuk kakaóval.
Helena Vaclavik receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com