Barackos-ribizlis joghurttorta, a hűsítő csoda – Recept

Ez a nem csak káprázatos, de valóban rendkívül könnyű és finom sütemény, egyszerűen elkészíthető, így a hőségben is meglephetjük vele szeretteinket. Kipróbáljátok? 

Hozzávalók

Keksz alap:

  • 160 gramm porhanyós kakaós keksz
  • 1 kanál barna cukor
  • 80 gramm vaj
  • 1 k.k. vanília aroma

Joghurtos réteg:

  • 1 nagy natúr joghurt és egy kicsi barackos
  • 3 vanília cukor plusz egy bourbon
  • 1 e.k. barna cukor
  • 1 fél zacskó zselatin
  • 2 dl tejszínhab
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 db kopasz barack
  • 4-5 babapiskóta
  • fél tábla étcsoki,
  • 1 kisebb evőkanál étolaj

A tetejére:

  • ribizli és
  • barack

Elkészítés

A kekszet aprítógépben elmorzsoljuk, és összekeverjük a vajjal, cukorral és vanília aromával. 18-20 centis kibélelt tortaformába simítjuk és hűtőbe rakjuk.

A joghurtokat összemelegítjük a cukrokkal és a zselatinnal. Kihűtjük. A tejszínhabot felverjük, és belekeverjük a kihűtött joghurtba. Mehet bele a fel citrom reszelt héja is. Nekem volt kb. 100 gramm maradék mascarponém, az is belekerült.

A kekszalapot megpakoljuk darabolt barackkal, erre megy a joghurtos réteg, majd pár darab babapiskóta. Ismét barack és krém. Pár óra hűtés után mehet rá az olvasztott csoki és a gyümölcs. Ha netán a meleg miatt nincs kedvünk sütni, de valami hűsítő, krémes,  gyümölcsös édességre vágyunk, ez a recept biztos befutó!

Kata Gódor receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.