Epres bodzás torta – Akár Apák napjára is kiváló meglepetés!

Eperszezon imádunk! Mai sütink egy citromos piskóta, friss üde, de picit édeskés krémmel, eperrel, egyszerűen isteni ízvilág! Különleges megjelenése és egészen elképesztő zamatossága bármilyen asztal díszévé teszik. Tökéletes családi kedvenc ünnepi alkalmakra (is).

Hozzávalók

2×4 tojásból piskótát sütünk, aminek a tésztájába citromhéjat reszelünk. (A tortaforma 22 cm-es). Amikor elkészült a piskóta, kettévágjuk és hagyjuk kihűlni.

Krém :

  • 250g mascarpone
  • 500ml habtejszín (ha állati eredetűt használunk (30%), akkor ízlés szerint mehet bele a porcukor)
  • citrom reszelt héja (ízlés szerint)
  • ha nincs otthon bodza szirup, a szörp is kiváló, amit szintén ízlés szerint adhatunk hozzá.

Elkészítés

A piskótákat megsütjük, félbevágjuk. A mascarponét a habtejszínnel tálba tesszük és egyszerre keverjük. Legyen mindkettő jól behűtve. Apránként adagoljuk hozzá a szörpöt. A végén keverjük hozzá a citromhéjat. Egy jó stabil krémet kapunk. Ezzel kenjük meg a piskóta lapot.

Megszórhatjuk friss eperrel úgy még finomabb. Majd jön a következő réteg. A torta külsejére szintén ez a krém kerül. Friss eperrel, bodzavirággal díszítjük.

Krékityné Bisztriczki Andrea receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.