Hogyan csempészd be otthonodba a nyaralás hangulatát? – 2. rész

A múltkori cikk akkora sikert aratott, így arra gondoltam, hogy készítek egy második részt. Az első részben Görögország, Marokkó és Bali lakberendezős hangulatait ragadtam meg, most pedig újabb három országot veszünk górcső alá. Megmutatom Neked hogyan tudod az ottani építészeti elemeket, színeket, hangulatokat, anyagokat bevinni otthonodba akkor is ha még nem jártál ott soha.

Olaszország – Amalfi tengerpart:

Vegyük például Amalfi gyönyörű tengerpartját és ugorjunk bele a Dolce Vita érzésbe. Azt gondolom, ezek a fotók tökéletesen visszahozzák Amalfi és környékének hangulatát.

Forrás: Jordan Steranka/ Unsplash, Jakob Owens/ Unsplash

Adottak a tenger színei, a terrakotta, a sárga, a zöld, de most a két utóbbit emelném ki.

A sárga és a zöld különböző árnyalataihoz természetes anyagból készült fonott kiegészítőket is adhatunk. Készítettem egy hangulatkollázst ötletekkel, hogy mitől lesz „Amalfi Feeling” Nálad otthon:

Fotó: Josh Hild/Pexels, párna, lámpa, asztalka: Fotó: H&M Home, bögre, újságtartó, szék: Bonami.hu

Természetesen a citromfákat se hagyjuk ki, így a citromsárga szín sem hiányozhat. A többi sárgával is nyugodtan kombináld.

Fotó: Jared Schwitzke /Unsplash

Vesd be a citrom mintát a textíliákon, lehet az egy ülőpárna, egy citromos alátét vagy konyharuha, de a citromsárgát akár gyertya vagy más dekoráció formájában is alkalmazhatod.

Fotó: citrom: Rebecca McKenna/Unsplash, ülőpárna: Bonami.hu, gyertya: H&M Home

Franciaország – Provence:

A provence-i stílus, avagy vidékies francia lakberendezési stílus letisztult, de színekben bővelkedik. Ha a levendula mezőkre gondolsz, akkor máris beugrik a lila, akár egy csokor levendula, vagy levendulás dísztárgyak is bekerülhetnek az otthonodba. Jellemző még a türkiz kék, sötétkék, piros használata is, de alapszínnek inkább a neutrális színeket preferálják. Mintában a virágminta, a csíkos és a kockás is jellemző. Anyaghasználatban a természetes anyagok: pamut, gyapjú, lenvászon, fonott kiegészítők a jellemzőek.

Típikus utcarészletek Provence-ből, ahol láthatjuk a jellemző színeket.

Fotó: Patrick Boucher/Unsplash, Gerti Gjuzi/ Unsplash

A rusztikus otthonokra jellemző a fa és a kő használata is, illetve ha a használati tárgyak kissé kopottak az sem baj, példát a kollázson láthatsz.

Fotó: Bonami.hu

A türkiz, a virág minta, a fonott puff találkozása mutatja, hogy sok mindent belefér ebbe a stílusba.

Fotó: Bonami.hu

USA – Miami:

Welcome to Miami- énekelte annak idején Will Smith egyik kedvenc bulizós dalunkat, és igen Miami hívogat, még egy bakancslistás hely számomra Bali után :-).

Pálmafák, retró stílus, vidám cukorka színek, ez Miami.

Fotó: Jason Briscoe/ Unsplash, Ronny Rondon/ Unsplash, Tatiana Balletti/ Unsplash

Lehet az pasztell szín, vagy erőteljesebb szín akár, a lényeg, hogy használj színeket. A falaknak érdemesebb pasztell árnyalatot választani, például krém szín, vagy barack szín, majd a kiegészítőkkel, textíliákkal játszadozhatsz. Használj barackszínt, sárgát, rózsaszínt, mentát, lilát, a lenti kollázson mutatom is, hogy milyen színekre és formákra gondolok. A Miami-stílust akkor használd, ha nem félsz a színektől és szereted ha beragyogják otthonodat a cukorka színek.

Fotó: Miami fotó: Guzman Barquin/ Unsplash, fotel: Bonami.hu, párna, dekorációk: H&M Home

Példa Miami színeinek használatára, ezúttal egy gyerekszobában.

Fotó: Blake Woolwine/ Unsplash

Remélem tetszett az összeállítás, ha bármelyik megragadott volna és kérdésed van vagy segítségre van szükséged a megvalósításához, akkor keress bátran bármelyik elérhetőségemen. A nyár utolsó heteire csodás pihenést, feltöltődést kívánok, élvezzétek a még meleg napsugarakat, szeptemberben újra jelentkezem :-)!

Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.