Jegeskávé kicsit máshogy II. – Receptekkel

Megunhatatlan nyári kedvencünk a jegeskávé! Finom, hűsítő és egyben frissítő italunk, minden változatát imádjuk. Legyen szó klasszikus jegeskávéról fagylalttal, pikáns fűszerekkel megbolondított koktélokról, netalántán egy uborkás cold brew-ról, idén minden kávérajongónak jut valami különleges. Az alábbi recepteket elkészítve az ízélmény garantált!

PINK BEACH MOCKTAIL

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (230 ml)
  • 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • 15 ml levendulaszirup
  • 1/3 teáskanál sárkánygyümölcspor (opcionális)
  • 80 ml 1,5% zsírtartalmú hideg tej
  • kókuszdiószeletek vagy kókuszpehely

Elkészítés:

  1. Tegyük a jégkockákat és a levendulaszirupot egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba.
  2. Keverjünk el a sárkánygyümölcsport a hideg tejben.
  3. Öntsük a színezett tejet a pohárba, és finoman keverjük el.
  4. Készítsünk a tejre 230 ml Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávét, majd díszítsük kókuszszeletekkel vagy kókuszpehellyel az ital tetejét.

SEASIDE BREEZE

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Original Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (40 ml)
  • 210 ml 1,5% zsírtartalmú tej
  • ½ teáskanál pillangóborsó-virágpor (opcionális)
  • 3 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • 10 ml levendulaszirup

Elkészítés:

  1. Öntsünk a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe 120 ml tejet, és adjuk hozzá a pillangóborsó-virágport (opcionális). Zárjuk le a fedelet, válasszuk az Espresso On Ice Macchiato receptet, és nyomjuk meg az indítógombot. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze jó alaposan.
  2. Tegyük a jégkockákat egy 350 ml-es átlátszó pohárba, és öntsünk rá a levendulaszirupot.
  3. Öntsük a maradék hideg tejet a jégkockákra.
  4. Töltsük az ital tetejére az elkészült tejhabot, majd készítsünk a keverékre 40 ml espresso-t a Nespresso Original Coconut Flavour Over Ice kapszulából.

MANGÓS-VANÍLIÁS JEGES FRAPPÉ

 Hozzávalók: 

  • 1 Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
  • 7 db jégkocka (egyenként 30 g) 
  • 15 ml vaníliaszirup 
  • 140 ml mangólé

Elkészítés:

  1. Tegyünk 2 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
  2. Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét, és öntsük a jégkockákra.
  3. Zárjuk le a receptkészítő fedelét, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot, vagy ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
  4. Egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba tegyük bele a maradék jégkockát, a vaníliaszirupot, és töltsünk rá a mangólevet.
  5. Keverjük meg finoman, amíg minden összetevő egyenletesen eloszlik, majd töltsük rá a keverékre a jegeskávét.

UBORKÁS-CITROMOS-BAZSALIKOMOS COLD BREW

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávékapszula (355 ml)
  • 3 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • 1 friss uborkaszelet
  • 1 friss citromszelet (kezeletlen)
  • 3 friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

  1. Tegyük a jégkockákat egy kb. 450 ml-es átlátszó pohárba az uborkaszelettel, a kezeletlen héjú citromszelettel és a friss bazsalikomlevelekkel együtt.
  2. Készítsünk el 355 ml Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávét, és töltsük rá a pohár tartalmára.
  3. Finoman keverjük meg, és várjunk néhány percet, hogy az összetevők ízei kioldódjanak.
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.