Megunhatatlan nyári kedvencünk a jegeskávé! Finom, hűsítő és egyben frissítő italunk, minden változatát imádjuk. Legyen szó klasszikus jegeskávéról fagylalttal, pikáns fűszerekkel megbolondított koktélokról, netalántán egy uborkás cold brew-ról, idén minden kávérajongónak jut valami különleges. Az alábbi recepteket elkészítve az ízélmény garantált!
PINK BEACH MOCKTAIL
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (230 ml)
- 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
- 15 ml levendulaszirup
- 1/3 teáskanál sárkánygyümölcspor (opcionális)
- 80 ml 1,5% zsírtartalmú hideg tej
- kókuszdiószeletek vagy kókuszpehely
Elkészítés:
- Tegyük a jégkockákat és a levendulaszirupot egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba.
- Keverjünk el a sárkánygyümölcsport a hideg tejben.
- Öntsük a színezett tejet a pohárba, és finoman keverjük el.
- Készítsünk a tejre 230 ml Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávét, majd díszítsük kókuszszeletekkel vagy kókuszpehellyel az ital tetejét.
SEASIDE BREEZE
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (40 ml)
- 210 ml 1,5% zsírtartalmú tej
- ½ teáskanál pillangóborsó-virágpor (opcionális)
- 3 db jégkocka (egyenként 30 g)
- 10 ml levendulaszirup
Elkészítés:
- Öntsünk a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe 120 ml tejet, és adjuk hozzá a pillangóborsó-virágport (opcionális). Zárjuk le a fedelet, válasszuk az Espresso On Ice Macchiato receptet, és nyomjuk meg az indítógombot. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze jó alaposan.
- Tegyük a jégkockákat egy 350 ml-es átlátszó pohárba, és öntsünk rá a levendulaszirupot.
- Öntsük a maradék hideg tejet a jégkockákra.
- Töltsük az ital tetejére az elkészült tejhabot, majd készítsünk a keverékre 40 ml espresso-t a Nespresso Original Coconut Flavour Over Ice kapszulából.
MANGÓS-VANÍLIÁS JEGES FRAPPÉ
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
- 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
- 15 ml vaníliaszirup
- 140 ml mangólé
Elkészítés:
- Tegyünk 2 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
- Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét, és öntsük a jégkockákra.
- Zárjuk le a receptkészítő fedelét, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot, vagy ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
- Egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba tegyük bele a maradék jégkockát, a vaníliaszirupot, és töltsünk rá a mangólevet.
- Keverjük meg finoman, amíg minden összetevő egyenletesen eloszlik, majd töltsük rá a keverékre a jegeskávét.
UBORKÁS-CITROMOS-BAZSALIKOMOS COLD BREW
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávékapszula (355 ml)
- 3 db jégkocka (egyenként 30 g)
- 1 friss uborkaszelet
- 1 friss citromszelet (kezeletlen)
- 3 friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
- Tegyük a jégkockákat egy kb. 450 ml-es átlátszó pohárba az uborkaszelettel, a kezeletlen héjú citromszelettel és a friss bazsalikomlevelekkel együtt.
- Készítsünk el 355 ml Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávét, és töltsük rá a pohár tartalmára.
- Finoman keverjük meg, és várjunk néhány percet, hogy az összetevők ízei kioldódjanak.