Készüljünk együtt a Halloweenra: még több hátborzongató recept

Ha már buli, ne feledkezzünk meg a frissítőről sem: vegyünk egy nagy tálat, és ízlés szerint keverjünk össze különböző gyümölcsleveket, tegyünk hozzá néhány rúd fahéjat, szegfűszeget és csillagánizst, és kész is a vendégváró bólé.

Ha már úton vannak a vendégek, és még a készülődés is hátra van, íme két finom és látványos édesség, amik garantáltan kedvencekké válnak. Drakulafogsor süti, boszorkányujj kekszek:

Hozzávalók a Drakulafogsor sütihez (8-10 darabhoz): 

A tésztához:

  • 85 g Rama margarin,
  • 85 g porcukor,
  • 85 g barna cukor,
  • 1 tojás,
  • 1 teáskanál vaníliaaroma,
  • 175 g liszt, fél csomag sütőpor,
  • 85 g csokoládé reszelék

A díszítéshez:

  • 150 g porcukor,
  • 75 g Rama margarin,
  • piros ételfesték,
  • fehér mini mályvacukor,
  • néhány pehely mandula

Elkészítés

A tészta száraz hozzávalóit összemorzsoljuk, majd a nedves összetevők hozzáadásával puha tésztát gyúrunk. Egy margarinnal kikent tepsibe evőkanálnyi adagokat helyezünk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük őket. Ha már kihűltek, félbevágjuk őket, majd megkenjük mindet piros cukormázzal. A mályvacukrokat a keksz szélére rendezzük, majd ráhelyezzük a másik felét. A vámpírfogak helyére mandulaszeletek kerülnek.

Hozzávalók a boszorkányujj kekszekhez (10-12 darabhoz): 

A tésztához:

  • 125 g Rama margarin,
  • 125 g porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 250 g liszt,
  • 50 g mandula pehely

Elkészítés

Robotgéppel összekeverjük a margarint és a cukrot, hozzákeverjük a tojássárgáját, a citromhéjat, a lisztet, majd az egészet lágy tésztává gyúrjuk, amit becsomagolva 30 percre hűtőbe teszünk. A pihentetés után 1 cm átmérőjű tekercseket sodrunk a tésztából, ujjnyi hosszúságra vágjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A mandulát ráhelyezzük a tekercsekre, enyhén a tésztába nyomkodjuk. A késsel jellegzetes „ráncokat” vágunk a tésztára. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket. 

Romantikus Halloween pároknak

Ha a halloweeni időszakot inkább meghitt körülmények között töltenénk, akkor sem kell lemondani a rémisztő hangulatról. Gyújtsuk meg kedvenc illatgyertyáinkat, és főzzünk egy tartalmas, zöldséges-sütőtökös ragut, ami felmelegíti a testet és a lelket.  Egyszerű, mégis egészséges finomság lehet néhány margarin alapú zöldséges mártogatós a kedvenc zöldségeinkkel, például humusz, padlizsánkrém vagy sütőtökkrém, amik remekül illenek a késő őszi időszakhoz. 

Egy hosszú munkanap után, ha már az aznapi hátborzongató filmet is kiválasztottuk, csak a nassolni való marad hátra. A bolti édességek helyett itt egy egyszerű, mégis abbahagyhatatlan finomság, ami egyedül vagy akár közösen is elkészíthető. Ezzel a sütőtökös karamellás ropogtatnivalóval akár párunkat is meglephetjük, egyben a halloweeni hangulathoz is hozzájárulunk.

Hozzávalók (9-10 darabhoz):

Az alaphoz:

  • 115 g Rama margarin,
  • 115 g tejkaramella vagy vajkaramella darabokra törve,
  • 115 g mályvacukor,
  • 1 teáskanál vegyes sütőtök-fűszerkeverék,
  • 115 g puffasztott rizspehely,
  • 1 teáskanál narancssárga ételfesték

A dekorációhoz:

  • mini csokoládérudak vagy forgácsok,
  • zöld fondant cukormáz

Elkészítés

A margarint, a karamellát, a fűszerkeveréket és a mályvacukrot egy lábosba tesszük, és gyenge lángon addig keverjük, amíg összeolvadnak, majd a tűzről levéve belekeverjük a rizspelyhet és a színezéket. Ha kissé kihűlt, a keverékből halmokat kanalazunk, golyókká formáljuk őket, majd a közepükre helyezünk egy-egy csokoládé rudat és hagyjuk megdermedni kb. 5 percig. Végül kinyújtjuk a cukormázat, és leveleket vágunk ki a díszítéshez.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.