Tökéletes kombinációja a hozzávalóknak. A sajtot, a sonkát és a tejfölt a család minden tagja szereti. Ha valamelyik összetevő gondot okoz, bátran cseréljük ki mentes termékre, úgy is isteni lesz a végeredmény. Eddig még nem sikerült megtudni, milyen másnap az állaga, hiszen azonnal elfogy…
Hozzávalók
Tészta
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 ek só
Töltelék:
- 10 dkg sonka
- 1 pohár (kicsi)tejföl
- 10 dkg sajt
- fél fej vöröshagyma
Elkészítés
A tejben elkeverjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóiból a sonkát, sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Ha a tészta megkelt, alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből. Átlós sarkait egymásra helyezzük. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.
Karácsonyi Hópehely receptje