Sajtos tönkölyrúd – elmondhatatlanul finom lett

Szombat délután gyakran támad kedvünk valami finomat készíteni, de nem baj, ha gyorsan is megvan, így lehet még időnk a családdal programozni. Mai receptünk pont ilyen: egyszerű, finom és még magunkkal is tudjuk vinni, ha kimozdulnánk. Jó sütést!

Ropogós, ízletes, nagyon kapós. Több adagban, többször is újrasütős. Hűtőben tárolható maximum 1 napig a nyers elkészített tészta, hogy frissen süssük, ne egyszerre.

HOZZÁVALÓK:

Tészta:

  • 20 dkg finom őrlésű tönkölyliszt
  • 30 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • 20 dkg puha növényi vaj elmorzsolva a lisztbe
  • tengeri só ízlés szerint
  • 2 e.k. sovány tejföl
  • 1.5 dl langyos tej
  • +1 e.k. 1:4 Dia Wellness cukorpótló
  • +2 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • 5 dkg olvasztott növényi vaj (hajtogatásnál lekenni)
  • 20 dkg sovány reszelt sajt (fele a hajtogatáshoz, másik fele a tetejére)
  • 1 tojássárga
  • +csepp tej a lekenéshez

Ekészítés:

A tésztához a fenti hozzávalókat a felsorolás sorrendjében adjuk hozzá, gyúrjuk össze, majd letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni 30 percig.

Ezután nyújtsuk ki a tésztát, 1,5-2 centis vastagságúra, majd olvasztott vajjal kenjük le, szórjuk meg a reszelt sajt felével. Óvatosan hajtogatogassuk össze a tésztát és lefedve pihentessük újabb 30 percet. Ezt követően téglalap alakúra nyújtsuk ki, majd szeketeljük fel tetszőleges nagyságú darabokra és kenjük le a tetejét tejes tojással, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.

A rudakat sütőpapíros tepsilapra helyezzük egymás mellé, majd előmelegített 190°-os sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg.  Jó étvágyat!😋

Nagy Kitti receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.