Szombati reggeli kedvenc: Omlettes tortilla

A közös főzéssel minden hétvégén jól indul a reggel, a klasszikus receptek pedig sosem hagynak cserben minket. Elő a serpenyőkkel!

Hozzávalók 2 személyre:

  • – kis olaj
  • – 4-6 tojás
  • – 2 tortilla lap
  • – ízesítéshez: fűszerek (só, bors, chili ízlés szerint)
  • – plussz friss zöldség, sajt, sonka

A tojásokat felverjük, sóval, borssal ízesítjük – aki szereti a csípőset, bátran tehet bele chilit, de a zöldfűszerek is különleges, kellemes ízt adhatnak a tojásnak. A forró serpenyőbe kis olajat teszünk, majd ráöntjük a tojást. Közepes hőfokon először átsütjük az egyik oldalát, majd a másikat – úgy kell kinéznie, mint egy vastag, amerikai stílusú palacsintának. Amikor átsült, kivesszük a serpenyőből, és belerakjuk a tortilla lapot, amelynek mindkét oldalát megpirítjuk, majd rátesszük a tojást. Tehetünk rá sajtot, apróra vágott paradicsomot, paprikát, sonkát is, ízlés szerint. Utána kétszer félbehajtjuk, hogy összesüljön, a sajt megolvadjon, majd friss zöldségekkel tálaljuk.