Túrós pite – Recept

Könnyű, finom, hidegen és melegen is fogasztható, nagy klasszikus, örök kedvenc. Kirándulásokra, kerti partikra, de csak úgy hétvégi kényeztetésnek is tökéletes. Nagy melegben természetesen óvatosan hűtőben vagy hűtőtáskában tároljuk. Már, ha nem fogy el azonnal…

Hozzávalók

Tészta:

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1 tojás sárgája,
  • 1 citrom reszelt héja és a leve,
  • 15 g sütőpor,
  • csipetnyi só,
  • 2 evőkanál tejföl.

Töltelék:

  • 75 dkg túró,
  • 1 evőkanál tejföl,
  • 15 dkg cukor,
  • 2 cs vaniliás cukor,
  • fél citrom reszelt héja, és
  • 2 tojás fehérje felvert habja.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órát pihentetjük, utána két részre osztjuk. Tepsibe tesszük az egyik felét és rátesszük a tölteléket. Ha ez kész, a másik tésztát ráterítjük. Villával megszúrkáljuk  a tetejét és tojással megkenjük. Mehet is a sütőbe.

Éva Tóthné Kovács receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.