Ha kirándulni megyünk, vagy elutazunk, esetleg vendégségbe indulunk, a finom házi pogácsa nálunk mindig nagy siker. A következő receptet pedig tényleg egyszerűen el lehet készíteni és pillanatok alatt elfogy!
Hozzávalók
- 40 deka liszt
- 25 deka vaj és zsír vegyesen
- 30 deka túró
- só
- 15 deka trappista sajt
- 1 rúd sajtkrém
- 3 deka élesztő
- 1 pici dobozos kefir
- 1/2 nagy egész tojás
Elkészítés
A kefirbe felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. Összedolgozzuk a tésztát és fél kemény masszát kapunk belőle. Kisodorjuk,bevágjuk lekenjük a maradék tojással, meg szórjuk sajttal. Zsírozott tepsibe rakjuk, kicsi szaggatóval szaggatjuk ki. Pihentetjük 20- 30 percet.
Előmelegíted sütőbe 180 fokon 25 percig sütjük, közbe a tepsiket forgassuk meg. Legjobb langyos melegen fogyasztani (bár nálunk legtöbbször esélye sincs kihülni).
Erika Krauszné receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com