Túrós sajtos pogácsa – Recept

Ha kirándulni megyünk, vagy elutazunk, esetleg vendégségbe indulunk, a finom házi pogácsa nálunk mindig nagy siker. A következő receptet pedig tényleg egyszerűen el lehet készíteni és pillanatok alatt elfogy!

Hozzávalók

  • 40 deka liszt
  • 25 deka vaj és zsír vegyesen
  • 30 deka túró
  • 15 deka trappista sajt
  • 1 rúd sajtkrém
  • 3 deka élesztő
  • 1 pici dobozos kefir
  • 1/2 nagy egész tojás

Elkészítés

A kefirbe felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. Összedolgozzuk a tésztát és fél kemény masszát kapunk belőle. Kisodorjuk,bevágjuk lekenjük a maradék tojással, meg szórjuk sajttal. Zsírozott tepsibe rakjuk, kicsi szaggatóval szaggatjuk ki. Pihentetjük 20- 30 percet.

Előmelegíted sütőbe 180 fokon 25 percig sütjük, közbe a tepsiket forgassuk meg. Legjobb langyos melegen fogyasztani (bár nálunk legtöbbször esélye sincs kihülni).

Erika Krauszné receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.