Narancsbőr nélkül a strandon? – Tippek, amik működnek 

Hány alkalommal próbáltál már csodát ígérő cellulit elleni krémeket, csakhogy aztán újra és újra csalódj? Ha éppen ezt olvasod, valószínűleg jártas vagy a gyors megoldást kínáló narancsbőr kezelések világában. Azonban, mint az élet több területén, sajnos itt sem célszerű levágni az utat.

Ahhoz, hogy megtaláld a számodra megfelelő megoldást, fontos megértened, hogy pontosan mi is az a cellulit, és mi okozza a kialakulását. A FOREO szakértője ezért összeállított egy hasznos útmutatót, amelyben minden fontos információt megtalálsz, amit tudnod kell a cellulitról.

Mi az a cellulit?

A cellulit a bőr egyes területeinek gödröcskés, csomós megjelenésére utal – leggyakrabban a combokon és a fenéken alakul ki, de előfordulhat a melleken, az alhason és a felkaron is. Ezt az igen makacs bőrproblémát gyakran túróhoz vagy a narancs héjához hasonló bőrszerkezet jellemzi. A cellulit akkor jön létre, amikor a bőr alatt lerakódott zsír átnyomakodik a bőr alatt található kötőszöveten, létrehozva ezt a hepehupás textúrát. Annak ellenére, hogy ez egy ártalmatlan állapot, rengeteg ember önbizalmát befolyásolja, és sokaknál okoz frusztrációt. A cellulit szinte minden nőnél előfordul élete egy bizonyos szakaszában: a 20 év feletti nők mintegy 80-90%-a érintett. Van, akinél enyhébben jelentkezik, van, akinél súlyosabb- az enyhe cellulit csak akkor látható, ha összecsíped a bőrt, például a combodon. Súlyos cellulitisz esetén a bőr állandóan rücskösnek és dudorosnak tűnik, apró dombocskákkal és völgyekkel tarkítva.

Mi okozza a kialakulását?

A cellulit kialakulását számos tényező (vagy ezek kombinációja) befolyásolhatja, többek között a genetika, a hormonális változások, az életmód és a szervezet összetétele. A téged leginkább befolyásoló tényezők meghatározása segít az ideális kezelés kiválasztásában – viszont nem elég csupán a cellulit tüneteinek kezelése; a hosszú távú megoldáshoz meg kell keresni a kiváltó okokat is. 

Hogyan csökkenthető a cellulit?

Figyelembe véve a cellulit kialakulását okozó tényezőket, amelyekkel először kell foglalkozni, számos stratégia segíthet a bőr megjelenésének javításában és egészségének visszaállításában.

Egészséges étrend

A gyümölcsökben, zöldségekben, fehérjékben és teljes kiőrlésű gabonafélékben gazdag, kiegyensúlyozott étrend követése segít az egészséges testsúly fenntartásában és a cellulit megjelenésének csökkentésében. Emellett kulcsfontosságú a cukor és a só túlzott fogyasztása, valamint a feldolgozott élelmiszerek kerülése.

Hidratálás

A megfelelő hidratáltság megőrzése javítja a bőr rugalmasságát és csökkenti a narancsbőr megjelenését. Mindig törekedj arra, hogy elegendő vizet igyál a nap folyamán.

Testmozgás

A rendszeres testmozgás, beleértve a kardiózást és az erőnléti edzéseket is, segít az izomtónus növelésében, javítja a vérkeringést, ezzel csökkentve a cellulit láthatóságát. Koncentrálj olyan gyakorlatokra, amelyek a problémás területeket, például a combokat és a feneket célozzák meg.

Helyes életmód

A dohányzásról való leszokás és az alkoholfogyasztás mérséklése nem csak a bőr egészségét, de az általános közérzetet is javítja, és segíthet csökkenteni a cellulit megjelenését.

Helyi kezelések 

Számos vény nélkül kapható krém és szérum létezik, amelyek azt ígérik, hogy csökkentik a narancsbőrt. Bár hatékonyságuk változó, egészséges életmóddal együtt alkalmazva javíthatják a bőr textúráját és feszességét.

Professzionális kezelések

Az orvosi eljárások, mint például a lézerterápia, a rádiófrekvenciás kezelés és a plasztikai sebészeti zsírleszívás a cellulit drasztikus csökkentésére is szóba jöhetnek. Azonban az innovatív technológiáknak köszönhetően, amelyek minden eddiginél könnyebben elérhetőek, ma már nem-invazív otthoni kezelések is rendelkezésre állnak a cellulit kezelésére. 

Az egyik ilyen lehetőség a mikroáramos terápia, egy olyan kezelés, amely alacsony frekvenciájú elektromos áramot használ az izomösszehúzódások stimulálására és a vérkeringés javítására a célzott területeken. Ez a kezelés apró elektromos impulzusokat küld a bőrfelületen keresztül, amelyek a mélyebb rétegekben található zsírsejteket célozzák meg. Ha úgy döntenél, hogy adsz egy esélyt a mikroáramos terápiának, akkor a BEAR™ 2 body-t, a világ legerősebb testfeszesítő készüléke lehet a befutó. Kétféle, forradalmian új típusú mikroáramot, szabadalmaztatott Anti-Shock System™ rendszert és T-Sonic™ masszázst ötvöző BEAR™ 2 body a nyirokelvezetés fokozásával csökkenti a narancsbőr láthatóságát. A készülék a kollagénzsebekbe felhalmozódó folyadékot célozza, így oldja fel a zsírlerakódásokat. Klinikailag bizonyítottan javítja a bőr feszességét és rugalmasságát mindössze 1 hét alatt!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.