A bögrés sütiket egyszerűségük és gyors elkészíthetőségük miatt nagyon kedveljük. Ez a mai recept is ilyen mértékegységet alkalmaz. Hősiesen bevalljuk, hogy mostanában mi ezt is – mint minden süteményt – fagyival esszük… A vanília például szinte mindenhez megy.
Hozzávalók
A tésztához:
- 2 tojás
- 1 bögre porcukor (a bögre 3 dl-es)
- 1/2 bögre olvasztott vaj
- 1 bögre tej
- 1 csomag sütőpor
- 2 bögre rétesliszt
A tetejére:
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre porcukor
A megsült forró tészta tetejére:
- 1 bögre habtejszín (nem kell felverni)
A díszítéshez:
- kevés porcukor
- kókuszreszelék
Elkészítés
A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet.
Kivajazott, 20 × 30 cm-es tepsibe simítjuk, megszórjuk a fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha magas a süti, akkor tűpróbával ellenőrizzük. (Ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe!)
A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk, a tészta gyönyörűen magába szívja. A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral és kókuszreszelékkel. Jó étvágyat hozzá!
Lívia Dobay receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com