Szezonja van az epernek, amit mi nagyon szeretünk. Kifejezetten várjuk az évnek ezt az időszakát. Pont ezért osztunk most meg egy olyan gyors és tuti receptet, ami különleges módon epres. A fánk nálunk nagy kedvenc, ezért most egy kis finomság készült, jó sok eperlekvárral.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 2 doboz joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- csipet só
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukrokkal, majd hozzákeverjük a joghurtokat és a tojásokat.
Egy lábosban olajat melegítetünk, majd kis golyókat szaggatunk bele. Szép nagyra nőnek sülés közben. Miután kicsit hűltek a fánkok, a közepükre akár egy fakanál nyelével egy kis lyukat vágunk. Habzsákba töltjük az eperlekvárt és így megtöltjük a fánkokat.
Dr-Mórocz Míra receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com