Joghurtos, eperlekvárral töltött apró fánkok

Szezonja van az epernek, amit mi nagyon szeretünk. Kifejezetten várjuk az évnek ezt az időszakát. Pont ezért osztunk most meg egy olyan gyors és tuti receptet, ami különleges módon epres. A fánk nálunk nagy kedvenc, ezért most egy kis finomság készült, jó sok eperlekvárral.

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  •  2 doboz joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • csipet só

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukrokkal, majd hozzákeverjük a joghurtokat és a tojásokat.

Egy lábosban olajat melegítetünk, majd kis golyókat szaggatunk bele. Szép nagyra nőnek sülés közben. Miután kicsit hűltek a fánkok, a közepükre akár egy fakanál nyelével egy kis lyukat vágunk. Habzsákba töltjük az eperlekvárt és így megtöltjük a fánkokat.

Dr-Mórocz Míra receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.