Igazi sikersztori! 50 évesen aratott sikert egy testépítő versenyen

Nincs lehetetlen! Ezt példázza Gyöngyösi Szilvi (Sziszó) sikertörténete is, amivel a 40+-os hölgyeket szeretné motiválni. Sziszó arról mesél, milyen út vezetett a testépítő versenyig, hogyan élte meg a teste és a lelke változásait, és mit számít – ha számít egyáltalán -, hogy belépett az ötödik X-be. 

“Egy évvel ezelőtt 69 kiló voltam. Bármit csináltam, nem mozdult el a mérleg nyelve” – kezdi a történetét Gyöngyösi Szilvi (Sziszó), két 13 éves ikerfiú anyukája, üzletasszony, sportmentor. “Számos diétát kipróbáltam: keto, fehérje, ablakos, 12 órás, szánhidrát diéta, és még sorolhatnám.

Hiába vagyok csoportos óratartó és edzek rendszeresen, mégis elasszonyosodtam és a menopauza, a hormonváltozások erősen meglátszottak rajtam az edzések ellenére is.

Egy évvel ezelőtt 69 kilósan.

Így történt, hogy kitaláltam magamnak egy diétát – ezt egyszerűen Faék diétának neveztem el -, amitől beindult nálam a fogyás, de tudtam, hogy ahhoz, hogy tartós lehessen az eredmény, szükségem lesz táplálékkiegészítőkre is.” Hasonló problémái voltak az aktuális táplálékkiegészítőkkel is, mint a diétákkal. “Sokminden nem volt nekem jó, mert vagy puffadtam, vagy nem jól emésztettem, vagy nem jól telítődtem általa, vagy nem voltak jók azok az adalékanyagok, amik egy terméket egésszé tesznek. Tehát sok minden közrejátszott” – meséli Szilvi. Azt már tudta, hogy mi az, ami nem jó neki és azt is, hogy mire van szüksége a szervezetének. Hosszas keresgélés után talált egy céget, aki nyitott volt az ötletére, egy saját táplálékkiegészítő termékcsalád megalkotására. “Ezt azért is volt nagy szó, mert én egy vidéki nő vagyok, nem indokolja semmi, hogy érdemes mellém tenni egy terméket. De mivel az álmaimat nem hagyom veszni, nem adtam fel. Elmondtam nekik, hogy milyen termékekben gondolkozom, amikbe szeretném befektetni a pénzem és mik azok, amikben biztos vagyok, hogy 45+-osként jó hatással lesznek a szervezetemre, karöltve a diétámmal.

Ma már a kollagéntől, a vegán fehérjén át a nápolyiig nagy termékpalettával rendelkezem, de van protein krém, zsírégető krém és számos vitamin is a palettán.”

2020 év végére Sziszónak sikerült megszabadulnia közel tíz kilótól, de nagyon vékony lett és elkezdett azon gondokozni, hogy mi lenne, ha izmot építene.

Szilvi a férjével, Zolival.

Kitalálni, elhatárázni, megvalósítani

“Azt gondolom, hogy én magam vagyok a leghitelesebb tesztalany, mind a diétámhoz, mind pedig a termékekhez. Amikor elkezdtem az edzőtermi edzést, tovább bővült a paletta: bekerült a C-vitamin, a glutamin, a BCAA, tehát minden olyan, ami elengedhetetlen egy izomépítéshez, egy testépítő folyamathoz. Nagy kihívás volt, mert ugye egy 50 éves test nem a testépítésre van kitalálva, hiszen ebben a korban más más a csontsűrűség, az anyagcsere, stb. Öt hónap alatt kitartó munkával és a termékeimmel sikerült annyi izmot magamra tennem, hogy gondoltam egyet és eldöntöttem, hogy megmérettetem magam egy testépítő versenyen. Ez azért volt nehéz, mert Magyarországon nem igazán van 45+-os kategória. Számomra ez majdnem az utolsó pillanatban derült ki, hogy ahol indulhatnék vagy nincs kategória, vagy ha van, akkor is egyedül lennék… Ezért egy másik szövetséghez mentem, ahol addigra már bezárultak a regisztrációk, tehát náluk sem volt 45+, de egy 35+ “Sport lady” kategóriában végül eltudtam indulni, ahol egy jó kis mezőny állt össze.”

Szilvi gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával ment fel a színpadra. “Álmomban nem gondoltam volna, hogy egy 3. helyet bezsebelek a 35-40-43 évesek között. A legfiatalabb versenyző 15 évvel volt nálam fiatalabb. A ‘FittMom’ kategória 5. helyezésemnek talán még ennél is jobban örültem, mert ott 25 éves kortól voltak versenyzők.

Mindent összevetve elégedett voltam mindennel, de bevallom, nagyon nehéz, de csodálatos út volt. Nagyon sokat tanultam magamról, a testemről, emberekről, akik a siker kapujában még hátat is fordítanak…

De olyan embereket is megismertem, akik önzetlenül segítettek és ma már barátaimnak mondhatom őket.”

Egy éve és a verseny napján.

Megérte a sok küzdelem

“Nekem, az ötvenedik születésnapom kapujában nagyon jót tett ez az élmény és úgy hiszem, hogy hasonló visszaigazolásra minden nőnek szüksége van, főleg ebben a korban. Amiért nem győzök hálás lenni, hogy a családom mennyire támogató volt. A férjem 100%-osan mellettem volt végig, bíztatott, volt, hogy ő készítette el a napi ételemet, de a szüleim is sokszor besegítettek. A fiaimnál igyekeztem úgy időzíteni, hogy ne lássák, ha nagyon türelmetlen vagyok. Alapvetően teljes erőbedobással csináltam végig. Nem csaltam, nem ettem mellé, nem agyaltam azon, hogy mi lenne, ha ma megennék valamit, és akkor holnap nem eszem semmit. A jövőben szeretnék segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan szeretnének egészségesebb, formásabb testet. Lehetőség van velem együtt edzeni online és szívesen adok tanácsot a termékekre vonatkozóan is.”

Kívánom, hogy minden nő legalább egyszer az életében érje el a számára legtökéletesebb formát.

 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.