10 tipp, ha súlyfelesleged van és megszabadulnál tőle

Ne halogasd tovább, változtass! Szakértő szerzőnk, Hídvégi Andi, összeírt 10 biztos és könnyen betartható tippet, amivel segít elérni áhított céljaid.

1. Menj el sportolni egy gondosan kiválasztott edzőhöz! Fontos, hogy az edző tudjon biztatni, adjon erőt, legyen szakmailag felkészült, és dícsérjen, motiváljon is!

2. Mérd meg magadat, a súlyodat és a vállad-, a hátad-, karod-, derekad-, csípődet-, a popsid- és combod átmérőjét, és tedd el magadnak, és pár hónapig ne is vedd elő!

3. Ne méregesd magadat minden nap!

4. Tűzz ki a célt, hogy mit szeretnél elérni!

5. Alakítsd át az étrendedet egy szakember segítségével és tartsd is be!

6. Vegyél fel egyre több olyan szokást, ami a célod elérését segíti!

7. Tedd rendszeressé az edzést, és ne túl akard élni, hanem élj a mozgás szeretetében!

8. Nyiss olyan emberek felé, akik hisznek benned és biztatnak!

9. Hallgass motiváló, egyensúlyban tartó zenét! Sétálj minél többet a természetben, tegyél minden olyat, ami nyugalommal tölt el, táncolj, nevess, énekelj és örülj minden kis apróságnak!

10. Legyen középtávú, 3 hónapos célod, amit reálisan el tudsz érni, és ha elérted, akkor lelkiismeret-furdalás nélkül ünnepeld meg magadat a kedvenc édességeddel!

Ha ezen a 3 hónapon túljutottál, tűzz ki újabb reális célt ugyanilyen hosszú időszakra, és 6 hónap alatt életmódoddá, szokásoddá válhat mindaz, ami az egészségedet, jó érzésedet segíti elő. Oszd meg ismerőseiddel is, nekik is hasznos lehet!

Avatar photo
Hidvégi Andi

Edző, GerincPilates oktató

A mottóm: „A testtartásod tükrözi a valódi viszonyodat Önmagaddal” Több, mint 30 éves edzői- és családállítói tudásommal, tapasztalatommal, életmódváltó programjaimmal, blogommal, online edzésekkel, és a saját Pilates studiommal segítem évek óta a 40felettieket az egészségtudatos és kiegyensúlyozott élethez vezető útra, immáron 50 felett. Az edzés sokkal mindig több, mint egyszerű testmozgás, az élet folyamata, a belső erőnk, hitünk, kitartásunk alapköve, ami hatással van a mentális, lelki egészségünkre, a minden napjainkra, a környezetünkre gyakorolt hatásunkra. A testünk, a mi belső templomunk, amit, ha tisztelünk és szeretünk, segít kapcsolódni önmagunkkal, elfogadni a korral járó változásokat. A testtartásunk, betegségeink, sérüléseink megmutatják az életünk folyamatában az elakadásainkat, amelyeket, ha elég bátrak vagyunk, szépen fel is tudunk oldani. Ez a folyamat elvezet a testi-lelki egyensúlyhoz, ami az egészség és a jó közérzetünk alapját jelenti. Mert 40 felett egy másik dimenzót érdemes kinyitni, ahol a lélek újra szárnyalni kezd.